Nieuws

De beste parkeerplekken in onze vier grootste steden

Een afspraak midden in de stad? Dit zijn de beste parkeerplekken in Amsterdam, Utrecht, Den Haag én Rotterdam! √ slim parkeren

Straatparkeren voor een meeting in de stad is voor veel ondernemers een behoorlijk obstakel. Lang zoeken naar een goede plek, ingewikkelde zones en bizarre tarieven zijn bijna onontkoombaar. En op de stress die dit met zich meebrengt, zit natuurlijk niemand te wachten. Gelukkig is dit in deze vier steden voor jou verleden tijd!

Slim parkeren in de stad

We maken het graag wat gemakkelijker voor je. Dus stap ontspannen je auto in en rijd overdag doordeweeks naar één van deze beste straatparkeerplekken in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Amsterdam

We vallen maar direct met de deur in huis: Amsterdam is de duurste stad ter wereld om je auto op straat te parkeren. Parkeerplekken zijn extreem schaars én krap. Binnen de ring is het laagste uurtarief 4,50 euro, maar in noord is dit gelukkig 1,40 euro. Dit zijn de beste parkeerplekken in Amsterdam waar je je auto schadevrij en betaalbaar neer kan zetten:

 • Amsterdam Zuid: Hoofddorppleinbuurt, Stadionbuurt, Apollobuurt, Rivierenbuurt, Prinses Irenebuurt.
 • Amsterdam West: Baarsjes, Hoofdweg en omg., Mercatorbuurt, Landlust, Bos en Lommer.
 • Amsterdam Noord: Elzenhagen, Noorderkwartier, Volewijck, Buiksloterbreek, Van der Pekbuurt, Vogelbuurt, IJ-Plein buurt, Hamerstraatgebied en Buiksloterham.
 • Amsterdam Oost: Watergraafsmeer.

Utrecht

Dat de Amsterdamse parkeertarieven hoog zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar dat het de wereldwijde winnaar is, was misschien toch een schok. Daarom is een kleine waarschuwing wel op zijn plaats, dus houd je vast: Utrecht staat op nummer drie. Reden genoeg om ook voor deze stad de goedkoopste straatparkeerplekken met je te delen. Op de volgende plekken betaal je een uurtarief van 3,12 euro tussen 09:00 en 21:00 uur:

 • Utrecht Zuid: Rivierenwijk B1, Abstede B1.
 • Utrecht West: Nieuw Welgelegen B1, Majellapark B1.
 • Utrecht Noord: Tweede Daalsebuurt B1, Tuindorp B1.
 • Utrecht Oost: Zeeheldenbuurt B1, Schildersbuurt B1.

Den Haag

Een andere grote irritatie tijdens het parkeren zijn betaalautomaten waarbij je vooraf moet betalen. Betalen naar verbruik is toch veel eerlijker? Daarom betaal je met de app Parkeren & Laden met MKB Brandstof alleen de echte parkeertijd. Hoe? Door simpelweg op ‘start’ te drukken bij aankomst en op ‘stop’ bij vertrek! Probeer het op je gemak uit bij de volgende beste straatparkeerplekken in Den Haag, waar de uurtarieven gelukkig iets omlaag zakken naar tussen de 1,85 euro en 2 euro:

 • Den Haag Zuid: Schilderswijk (32D, 30A, 30), Laak (10).
 • Den Haag West: Rustenburg Oostbroek (28), Valkenboskwartier (33), Bomenbuurt/Regentessekwartier (12), Heesterbuurt (34).
 • Den Haag Noord: Centrum - rand (01), Benoordenhout (10), Geuzen- en Statenkwartier/Duinoord (14).
 • Den Haag Oost: Bezuidenhout (11).

Rotterdam

Ook in Rotterdam is mobiel parkeren de beste optie. Zonder kleingeld de deur uit, niet in ellelange rijen voor een betaalautomaat staan en niet meer vooraf de lengte van de parkeertijd in hoeven schatten. Heerlijk, toch? Parkeer je auto zonder stress in één van deze straatplekken tegen een tarief van 1,76 euro per uur:

 • Rotterdam Zuid: zones 250, 200, 230, 202, 201, 310, 340, 300.
 • Rotterdam West: zones 510, 580.
 • Rotterdam Noord/Oost: zones 634, 650, 753, 800.

Parkeren met een app

Wil je ergens anders parkeren dan in één van deze vier steden? Met de app Parkeren & Laden met MKB Brandstof zie je in één oogopslag waar je kan straatparkeren in meer dan 140 steden en dorpen. Keuze genoeg!

Tip: rijd jij een elektrische auto? Gebruik de app dan gelijk om beschikbare laadpalen mét vaste tarieven te vinden. Alle kosten voor laden en parkeren komen fiscusproof op één verzamelfactuur. Liever een eigen laadpaal voor de deur? Kan ook!

Parkeren & Laden met MKB Brandstof uitproberen

Zin om de app Parkeren & Laden met MKB Brandstof direct uit te proberen? Snappen we. Download ‘m gratis in de App Store of in de Google Play Store!

 

Deel dit artikel