Alle vrijheid voor de unieke kracht van ondernemers

MKB Brandstof ziet dat ondernemers als jij onze samenleving beter maken. Beetje bij beetje. Niet omdat je per se een wereldverbeteraar bent, maar simpelweg omdat jij – net als alle andere ondernemers – jouw unieke stip aan de horizon hebt gezet: een idee, een ideaal, een ambitie.

Wanneer jij dichter bij jouw stip komt heeft dat impact op je omgeving. En daarmee dus op een stukje van onze samenleving. En dát is de unieke kracht van ondernemers: wij verbeteren onze wereld, stip voor stip voor stip.

Die unieke kracht verdient alle vrijheid

Daarom wil MKB Brandstof je verder helpen, op weg naar jouw stip. Met diensten die gedoe bij ondernemers wegnemen. Zoals de autopas met handige apps van MKB Brandstof: tanken, carwash en parkeren, fiscusproof op één verzamelfactuur. Maar ook met gratis advies, bij al je fiscale vragen rondom mobiliteit. En we laten je nieuwe wegen ontdekken, door inspirerende ervaringen van mede-ondernemers met je te delen op Groeifactor, het inspiratieplatform van MKB Brandstof.

Alles zodat jij je puur kunt richten op jouw stip. Op weg naar een beter bedrijf, een betere omgeving en een betere samenleving.

De maatschappelijke doelen van MKB Brandstof

MKB Brandstof wil Nederland sterker maken. Daarvoor hebben wij als team vijf maatschappelijke doelen omarmd:

  • ondernemers sterker maken
  • sociale bedrijfsvoering uitdragen
  • tegenwicht voor multinationals organiseren
  • transitie naar een olievrije wereld versnellen: Nederland olievrij in 2035
  • ecologische footprint verkleinen door alternatieven te bieden voor autobezit

Wij streven deze maatschappelijke doelen na als een bedrijf, met een winstoogmerk. Uit volle overtuiging: want juist dat winstoogmerk houdt ons slagvaardig. Daardoor zullen we méér kunnen veranderen. Tegelijk richten wij ons niet op maximalisatie van de winst, of het rendement voor Martin Schuurman als eigenaar. Wij maken de keus om onze groei te maximaliseren – zodat wij onze impact vergroten. De winst is nodig om te kunnen blijven investeren en groeien.

LaatBloeien, de voedingsbodem van MKB Brandstof

MKB Brandstof is een realisatie van LaatBloeien, de voedingsbodem onder de ondernemende activiteiten van Martin Schuurman. LaatBloeien haalt vergezichten dichtbij. Vanuit een grondhouding van verwondering, zoekt LaatBloeien eenvoudige oplossingen voor grote verbeteringen. Die vind je door nieuwsgierig te blijven. Door de middenweg te vermijden en het gebaande pad te verlaten.

Onze samenleving loopt vast in de sociaal-economische en politieke systemen die zijn ontstaan. Systemen die log en onrechtvaardig zijn. Als we deze systemen leren doorzien, kunnen we ze ook radicaal veranderen.
Vanuit dat inzicht gaat LaatBloeien voor een wereld die beter in elkaar zit, en slimmer is georganiseerd. Voor een eenvoudige en houdbare samenleving. Met een rechtvaardige economie, die weer om mensen draait en niet om grote bedrijven. Een economie waarin iedereen eerlijke kansen heeft om te delen in de welvaart, onafhankelijk van opleiding of afkomst.

In zo’n wereld kan alles wat waardevol is, echt tot bloei komen. Dat klinkt misschien idealistisch, maar LaatBloeien ziet gewoon dat het kan. Met hart en ziel haalt LaatBloeien vergezichten dichtbij. Want als het beter kán, dan moet het ook beter.

MKB Brandstof is de eerste en belangrijkste realisatie van LaatBloeien. Een tweede realisatie is de Change Club, een coöperatie van succesvolle groeiondernemers die tijd en geld steken in elkaars idealen. Ook werkt LaatBloeien aan een initiatief dat je helpt om je hypotheek onder te brengen bij vrienden en familie, fiscaal en notarieel goed geregeld. En LaatBloeien bekijkt hoe de veelbesproken Hyperloop-technologie het vrachtverkeer zou kunnen terugdringen.

Maar dat is nog niet alles. LaatBloeien komt niet alleen zelf met concrete handelingsperspectieven die een betere samenleving dichterbij brengen. Het redactionele platform LaatBloeien.nl doet ook verslag van heel veel ándere initiatieven die bouwen aan een betere wereld. Het brengt alle hoopgevende signalen over een eenvoudige en houdbare samenleving op één plek bij elkaar. Je wordt er, in een flits, bijgepraat over vernieuwende initiatieven en inzichten.

Dus als je meer wilt weten over de ideeën en idealen van MKB Brandstof, kijk dan op LaatBloeien.nl. In combinatie met het Twitter-account @LaatBloeien met 50.000 volgers, is dit redactionele platform een impactvolle realisatie in zichzelf.