Duurzame mobiliteit

Cadeautje: tot 5.000 euro korting op je elektrische bedrijfsauto

Waar wacht je nog op? Speciaal voor jou – als ondernemer – stelt de overheid subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto. Waarom zakelijk elektrisch rijden interessant is en hoe je de subsidie aanvraagt, lees je hier.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s

Elektrisch rijden is goed voor de planeet en dus stimuleert de Nederlandse overheid jou om een emissievrije bedrijfsauto aan te schaffen. Hoe? Met SEBA: de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s. Als ondernemer kan je – onder een aantal voorwaarden – tot 5000 euro aanschafsubsidie aanvragen voor een nieuwe elektrische bedrijfsauto. En dit is slechts één van de fiscale voordelen van elektrisch rijden.

Minder onderhoud

Naast de fiscale voordelen vergt een elektrische bedrijfsauto zeer weinig onderhoud. De motor bevat namelijk minder bewegende onderdelen. En minder beweging, is minder slijtage. De olie verversen? Hoeft ook niet. Het luchtfilter, de distributieriemen of koppelingen vervangen? Nee hoor.

Altijd welkom in milieuzones

Met een elektrische bedrijfsauto bespaar je niet alleen brandstof en kosten, ook rijd je zo emissievrije zones binnen. Willen steeds meer Nederlandse steden geen goederenvervoer op benzine meer toelaten? Prima. Met jouw elektrische bedrijfsauto ben je altijd welkom en parkeer je gewoon middenin de stad.

Wij hebben overigens ook een cadeautje: met onze app Parkeren & Laden met MKB Brandstof betaal je alleen je echte parkeertijd én laadt je auto direct op. Binnen heel Europa trouwens.

Koning op de weg

Als ondernemer met een elektrische bedrijfsauto ben je de koning op de weg. Je bent niet alleen overal welkom, je hebt ook keuze uit meer dan 80.000 openbare laadpunten. Op onze landelijke laadinfrastructuur valt echt niets aan te merken. En als je veel in hetzelfde gebied werkt, hoef je je bedrijfsauto waarschijnlijk maar één keer per week op te laden.

Natuurlijk kan je ook voor nóg meer luxe kiezen: de aanschaf en plaatsing van een eigen laadpaal is vaak aftrekbaar. Een laadpaalabonnement bij ons betekent al je kosten fiscusproof op één verzamelfactuur. En voor slechts 39 euro per maand ben je verzekerd van een werkende laadpaal. Zo kan je altijd op weg naar een afspraak.

Geschikt voor elk bedrijf

Elektrische bedrijfsauto’s en bestelauto’s zijn er in alle soorten en maten. En het aanbod groeit alleen maar harder. Dus kies gewoon wat past bij jouw bedrijf. Werk jij als aannemer, loodgieter of schilder? In een (middel)grote bestelauto kan je makkelijk al je spullen en gereedschap kwijt.

Wacht niet te lang

Met de komst van nul-emissiezones en het groeiende aanbod, wordt de elektrische bedrijfsauto steeds populairder. Tegelijkertijd is de subsidiepot van de overheid geen bodemloze put. Wacht dus niet te lang met je aanvraag. Pak dat cadeau uit en ga je groene imago tegemoet.