Maak van de carwash een goede gewoonte

9 februari 2021

Met je auto regelmatig door de wasstraat is altijd een goed idee. Helemaal in deze tijd van het jaar, met al dat strooizout op de weg. Lees waarom een flinke poetsbeurt geen overbodige luxe is.

Voorkom schade door strooizout

Strooizout is natuurlijk belangrijk voor onze veiligheid. Maar het tast ook je auto aan. Vooral de onderkant heeft het zwaar te verduren met pekel, sneeuw en modder. Als dat vuil te lang blijft zitten ontstaat er permanente schade, zoals roest. 

Wassen dus! Met de hand kom je er alleen wel moeilijk bij. Ga je naar de wasstraat, dan krijgt gelukkig ook dat deel van de auto een grondige poetsbeurt. 

“Ik word altijd zo blij van een schone auto."

Jorn Zijlstra, businessmanager Gemaksdiensten

Was je auto het hele jaar door

We raden aan om niet alleen in de winter lief te zijn voor je auto. Stel die carwash niet uit. Je hebt dan langer plezier van je wagen, want ook stof, insecten en vogelpoep tasten je lak aan. 

Daarnaast kom je goed voor de dag bij klanten, én voorkom je onveilige situaties. Met vuile ruiten is het moeilijk anticiperen in het verkeer. En als de sensoren op je auto smerig zijn, doen de waarschuwingslampjes op het dashboard het niet! 

Carwash milieuvriendelijker dan thuis

Wist je trouwens dat een poetsbeurt in de wasstraat milieuvriendelijker is dan thuis? Qua waterverbruik ontloopt het elkaar niet zoveel. Maar een professionele carwash gebruikt grondwater in plaats van drinkwater. Ook vangt die het vuile water weer op, zuivert het en gebruikt het opnieuw. Thuis loopt het afvalwater zó het riool in.

Redenen genoeg dus om strooizout, vliegjes en vogelpoep lekker over te laten aan de experts. Met onze gratis app zoek je eenvoudig naar wasstraten in de buurt. En zie je ook de wasmethoden. 

Wastips

#1: Maak van carwash een maandelijkse gewoonte.

#2: Kies in de winter voor een programma met bodemreiniging, om modder en strooizout grondig te verwijderen.

#3: Wax beschermt je auto tegen UV-stralen en agressieve stoffen.

#4: Verwijder vogelpoep snel, zodat je lak niet beschadigt. Leg er nat wc-papier op en laat het even liggen. Daarna haal je tegelijk met het papier ook de poep eraf.

#5: Wil je je auto thuis wassen? Check bij de gemeente of dat mag, voorkom een boete.

Deel dit artikel