Behoud de waarde van je auto met de carwash

We onderzochten drie goede redenen om regelmatig met je auto door de wasstraat te gaan. Deze week de eerste: het waardebehoud van je auto.

Waarom je regelmatig met je auto door de carwash zou moeten? Voor het waardebehoud van je auto bijvoorbeeld.

Er zijn veel dingen die de lak van je auto aan kunnen tasten. En een vieze onderkant kan zelfs schade aan de onderdelen opleveren. Wat weer erg duur kan zijn om te herstellen.

Ieder seizoen een ander gevaar

Elk jaargetijde is er iets anders slecht voor je auto. In de lente is er meer vogelpoep, dat tast de lak aan als je het laat zitten. In de zomer valt er kleverig sap van bladeren op, en in de winter natuurlijk ijs, sneeuw en pekel.

"Mijn auto was gewoon minder waard doordat de lak beschadigd was door zonnebrand-handen. Te danken aan mijn kinderen na een dagje strand. Ik had geen idee dat dat de lak kon beschadigen." - ondernemer Jorn.

Auto in de verkoop?

Een glanzende auto verkoopt beter dan een auto met lakschade. Het herstel van lakschade is ook niet goedkoop. Ziet je auto er nog fris uit? Glanst je laklaag nog en is de bekleding nog netjes? Het visuele aspect helpt natuurlijk mee bij het bepalen van de waarde van je auto. Krassen en deuken halen de waarde namelijk flink omlaag. Een schadevrije auto is het meest gunstig voor verkoop of inruilen.

"Mijn vrouw kreeg een vlekje niet van de auto en gebruikte een schuurspons om het te verwijderen. Ze wist niet dat dat de lak aantast. Nu weet ze dat wel." - ondernemer Arjen.

Altijd weten waar je kan wassen

Download onze app Carwash met MKB Brandstof en zie overal in Nederland waslocaties en welke wasmethoden ze gebruiken. Zo kies je dichtbij de beste wasmethode voor een schone auto.

Autowassen in heel Nederland

Met de autopas kun je vrijwel óveral in Nederland betalen voor carwash. Je bent niet gebonden aan carwash stations van één merk.

In de app Carwash met MKB Brandstof zie je in één oogopslag waar je in de buurt je auto kunt wassen.

Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google