De organisatie

Wij omarmen vol trots Passiecratie

Positieve maatschappelijke impact, daar gaat het bij een Passiecratische organisatie om. Maatschappelijk relevant zijn en iets bijdragen aan de samenleving. Binnen één maatschappelijk domein of zelfs een combinatie van domeinen.  Alles in de kern moet kloppen, wij streven naar individueel werkgeluk bij alle medewerkers. We willen voor iedereen zoveel mogelijk gelukservaringen in hun werk. We organiseren ons werk op een slimme, leuke en betere manier. Natuurlijk kom je daar niet zomaar. Daar is echt kiezen, lef, doorzettingsvermogen en creativiteit voor nodig.

Zelfsturing

Een onderdeel van onze Passiecratische organisatie is dat we sinds 2019 zijn gaan bewegen naar zelfsturing. Sommige teams, zoals team IT, pakten dat supervlot op, zij werkten feitelijk al zelfsturend. Andere teams hadden een wat langere aanloop. Maar inmiddels is er veel duidelijk over de invulling en voelen de collega's zich op hun gemak in hun -nieuwe- rol. 

De organisatie

  • Passiecratie; werkgeluk, organisatiebelang en maatschappelijk belang.
  • Zelfsturend werken vanuit rollen die energie geven.

Dát is de organisatie van MKB Brandstof.

 

Meer lezen over Passiecratie

De autopas

Eén pas voor tanken, laden, parkeren en wassen. 100% fiscusproof, op één verzamelfactuur. Dát is het gemak van MKB Brandstof.

De autopas

De missie

MKB Brandstof beweegt ondernemers met duurzame mobiliteit: al onze ondernemers zijn in 2025 klimaatpositief onderweg.

De missie

De mensen

"Werkgeluk staat bij ons centraal." Dat klinkt leuk. Maar hoe ziet dat eruit in de praktijk? Het is meer dan een mooie spreuk. Mensen komen eerst. Altijd.

De mensen

De geschiedenis

Sinds de oprichting in 2006 helpen wij met onze diensten zo’n 50.000 kleine ondernemingen en zzp'ers met hun administratie.

De geschiedenis