Adviesdesk Fiscaliteit & Mobiliteit

  • Specialisten zitten voor je klaar aan de telefoon
  • Alle kennis over fiscaliteit en mobiliteit
  • Gratis voor klanten van MKB Brandstof
Zit je met een fiscale vraag rondom mobiliteit, dan ben je bij de Adviesdesk van MKB Brandstof aan het juiste adres.
Onze specialisten helpen je graag op weg bij het beoordelen van je fiscale kwestie. Ook dragen onze specialisten graag mogelijke oplossingsrichtingen aan.
En het mooie is, dit is voor onze deelnemers inbegrepen in het maandtarief.

Jorn Zijlstra, businessmanager Gemaksdiensten

"Als ondernemer wil je je het liefst bezighouden met ondernemen. Daar gaat je hart sneller van kloppen. Je wilt zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan lastige tijdrovende zaken, zoals fiscale vragen. Daarom bieden wij je onze diensten van de Adviesdesk aan."

“Ik laat een laadpaal plaatsen, is dat aftrekbaar?”

De aanschaf en plaatsing van een laadpaal kunnen onderdeel zijn van het ondernemingsvermogen. Daarmee zijn deze kosten aftrekbaar van belastingen. De kosten van de energie misschien ook, ligt eraan of het toe te schrijven is aan de auto. Bel even, dan leggen we het uit.

MKB Brandstof biedt sinds kort trouwens een voordelig laadpalen-abonnement waarmee je nóg minder gedoe hebt. Geen plaatsingskosten en oneindige garantie.

Adviesdesk: 0885 885 885

“Sinds corona werk ik thuis en gebruik mijn auto dus niet meer. Mijn medewerker ook niet trouwens.”

Stilstaande auto’s zijn onnodig duur. Door het kenteken van deze auto’s -tijdelijk- te schorsen bespaar je op de motorrijtuigenbelasting, verzekering en eventueel APK. In verband met de crisis is nu een tijdelijk maatregel in het leven geroepen die gunstig is als je meer dan vijf auto's van de zaak hebt: vanaf het zesde voertuig betaal je geen schorsingskosten. Bel even als je meer wilt weten.

Adviesdesk: 0885 885 885

“Ik zie echt even geen uitweg meer, straks is het einde oefening.”

Wanneer je in de problemen komt (of al bent gekomen) omdat opdrachten zijn weggevallen, kan je gebruikmaken van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandigen ondernemers (Tozo). Als je aan de voorwaarden voldoet, krijg je inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum.

Daarnaast kan je een lening aanvragen voor bedrijfskapitaal. We denken graag met je mee, samen komen we er wel uit.

Adviesdesk: 0885 885 885