Hoelang duurt een aanvraag?

Hoelang je aanvraag duurt verschilt per bank en hoe je je machtiging ontvangt.

Digitale machtiging (snelst!)
Bij ING, Rabo en ABN Amro is het mogelijk om direct een digitale machtiging af te geven (ook wel e-mandate genoemd). Als je hiervoor kiest gaat je aanvraag een stuk sneller. We kunnen vrijwel direct de borg incasseren en daarna sturen we je autopassen op. De totale duur van je aanvraag is dan ongeveer negen werkdagen (inclusief pasverzending).

Machtiging per e-mail
Gekozen voor de machtiging per e-mail? Dan ontvang je direct na aanvraag de machtiging. Bij bunq, Knab, ING en Rabo kun je na inloggen bij je bank een machtiging afgeven. Hoe je dit regelt staat op de machtiging die we je toesturen. Bij andere banken is het nodig dat je het formulier print en opstuurt. Het formulier voor MKB Brandstof mag je toesturen per e-mail. De totale duur van je aanvraag is ongeveer tien werkdagen (inclusief pasverzending).

Machtiging per post
Gekozen voor de postduif? Oké, je ontvangt in dit geval je machtiging per post. Dat duurt ongeveer twee werkdagen. De formulieren die je ontvangt onderteken je, en je stuurt ze terug per post. Vervolgens sturen wij de formulieren, na controle, door naar de juiste afdeling van je bank. De totale duur van je aanvraag is ongeveer drie weken (inclusief pasverzending).

Bij de varianten hierboven gaan we uit van de ideale situatie. Mocht de borgincasso niet lukken, bijvoorbeeld omdat de machtiging nog niet klaar is, loopt je aanvraag helaas vertraging op.

Ik heb een andere vraag