Fiscusvriendelijk onderweg

Autokosten voor ondernemers

Voorkom dat je geld laat liggen! MKB Brandstof helpt ondernemers maximaal gebruik te maken van de fiscale regels rondom autokosten. Voor ondernemers zijn de volgende zaken van belang:

Auto op de zaak die je alleen zakelijk gebruikt?

Dan mag je de btw op:

  • brandstof
  • onderhoud
  • autobanden
  • parkeerkosten
  • vloeistoffen (olie, screenwash)

voor de auto via de administratie van je BV terugvorderen. Daarnaast mag je alle kosten die hieruit voortvloeien zakelijk boeken.

Zakelijk gebruik privéauto en vice versa?

Dan kun je in de administratie van je BV alle btw verrekenen. Je moet er wel rekening mee houden dat de belastingdienst een correctie toepast van 1,5%* (forfait) van de cataloguswaarde van de auto. Je kunt dus alle btw aftrekken en bij de laatste aangifte - in januari van het voorliggende jaar - een correctie doorvoeren van 1,5% van de cataloguswaarde van de auto.
* Heb je bij de aanschaf van de privéauto de btw al afgetrokken? Dan geldt de eerste 5 jaar van bezit 2,7% van de cataloguswaarde van de auto.

Ga voor 100% btw-garantie

Voorkom dat je bonnetjes kwijtraakt, onoverzichtelijke declaraties krijgt van medewerkers en betalingen niet administratief kunt verwerken. Met de autopas van MKB Brandstof is de btw-teruggave op zakelijke autokosten sneller en gemakkelijk dan ooit. We produceren een maandelijks overzicht tank- en parkeerkosten, 100% fiscusproof. Zo geniet je de maximale btw-teruggave.

Overzicht houden over je btw? Vraag de autopas aan!