Werkstudent data-analyse

Ben je op zoek naar een uitdagende en flexibele bijbaan? Werk je graag bij een sterk merk met een groen hart?

Voor een nog betere dienstverlening zoeken wij een enthousiaste werkstudent die graag met data puzzelt!

Jouw rol

Samen met je collega’s van team Merk & Communicatie bouw je mee aan de nieuwe diensten van MKB Brandstof. Ook help je met het verbeteren van onze bestaande producten. Hoe? Op aanvraag én op eigen initiatief maak je data bruikbaar, je analyseert data en vat de resultaten samen in begrijpelijke taal. Een verantwoordelijke rol voor jou, superbelangrijk voor ons! En geen zorgen: onze ervaren data-analist begeleidt je daarbij. 

Een greep uit je taken

 • Databases bijhouden, ofwel data prepareren, filteren en uploaden.
 • Data prepareren door middel van filteren, converteren en features maken.
 • Gegevens uit verschillende bronnen samenvoegen, ‘schoonmaken’ en identificeren.

Ben jij dit?

Je studeert Econometrie of Informatica op hbo- of wo-niveau, want programmeren en data engineering vind je mega-interessant. Niet alleen de theorie; ook in de praktijk vliegen de uren ongemerkt voorbij als je achter je computer zit. Met je frisse en kritische blik til je vraagstukken naar een hoger niveau. Daarnaast ben je graag onderdeel van een team en kun je omgaan met tijdsdruk. Communicatie is daarbij belangrijk en dat weet je. En als je iets nog niet weet, sta je te popelen om het te leren. Je gaat altijd voor het beste resultaat.

Wat neem je mee?

 • Een sterk analytisch vermogen.
 • Ervaring met Excel. Je kunt onder andere draaitabellen maken, databronnen samenvoegen, en filteren.
 • Het is een pre als je ervaring hebt met SQL, R/Python, Regex en Bash/Powershell.
 • De ambitie om jezelf te ontwikkelen.

Wat bieden wij jou?

 • Een dienstverband van 8 tot 12 uur per week waarbij je zelf je uren indeelt, verspreid over twee of drie dagen. Lekker flexibel dus.
 • Een boeiende en afwisselende rol in een enthousiast team.
 • Een passend marktconform salaris.
 • Ontwikkeling van jouw talenten en een fijne werksfeer.
 • Er is elke dag een verse lunch met al je collega’s en uiteraard ontbreekt de goede koffie en thee niet! En ja…..er is een voetbaltafel.

Wie zijn wij dan?

Als Rotterdams bedrijf bedienen wij 50.000 ondernemers in heel Nederland. We maken het ze makkelijk met de autopas voor Tanken, Carwash, Parkeren en Laden, fiscusproof op één verzamelfactuur. En een gratis adviesdesk voor fiscale vragen rondom mobiliteit.

Wij geloven in ondernemerschap en de meeste mensen die hier werken zijn maatschappelijk betrokken. Niet dat je per se vegetariër moet zijn en moet ontbijten met muesli, maar wel dat je graag meewerkt aan een betere wereld. Elke dag weer. Zo is het onze ambitie om een sleutelrol te spelen in de energietransitie. Daarom werken we hard aan nieuwe oplossingen voor duurzame mobiliteit.

Onze cultuur

Wij zijn een informele organisatie; er is vrijwel geen hiërarchie. Meestal is dat fijn, soms is dat lastig. Het is gaaf om met je collega’s in discussie te kunnen gaan en ruimte te krijgen om je mening te geven. Daar moet je tegen kunnen. Daarom letten we erop dat we even respectvol met elkaar omgaan als we met de wereld doen.

Maar met vrijheid komt verantwoordelijkheid. Er is geen baas die jou de maat meet. Je moet dus over een gezonde dosis zelfreflectie beschikken en zelf om begeleiding vragen. Als deze ruimte bij je past is dit een heerlijke omgeving.

Is dit jouw bijbaan?

Herken jij je in de functie en word je blij van onze bedrijfscultuur? Stuur dan je motivatie en cv naar werken@mkb-brandstof.nl. Mail ook naar dit adres als je nog vragen hebt over de vacature.

Liever geen acquisitie naar aanleiding van onze vacatures. Wij bellen jullie wel als het ons zelf niet lukt.