Laden met 100% groene stroom uit Nederland. Kan dat wel?

Voor iedere kilowattuur die je laadt met de laadpas van MKB Brandstof, kopen wij een Garantie van Oorsprong, oftewel GvO-certificaat. Net zoals dat gebeurt als je groene energie afneemt bij je energieleverancier. Een GvO is hét bewijs dat jouw kilowattuur met groene energie is opgewekt en op het net is gezet.

Hoe is dit geregeld bij MKB Brandstof?

Omdat elektrisch rijden pas echt duurzaam is als dat op groene stroom gebeurt, willen wij hieraan bijdragen door er zeker van te zijn dat wat via ons geladen wordt een keer duurzaam is opgewekt. Bijvoorbeeld door middel van windmolen- of zonneparken. Wij kopen daarom uitsluitend GvO-certificaten van Nederlandse bodem. Dit zorgt voor een toename in de vraag naar duurzame energie uit Nederland. Wat weer nodig is om de groene stroomproductie op Nederlandse bodem te stimuleren.

Helaas is het GvO-systeem nog niet waterdicht, met name omdat het nog geen rekening houdt met de vraag en aanbod van energie. In het ideale geval wordt de groene stroom die jij nodig hebt direct als je staat te laden opgewekt. Maar dit kan nog niet op grote schaal toegepast worden of opgelost worden door middel van energieopslag. Maar het GvO-systeem draagt wel bij aan een duurzame stroommix op het net en is daarom op dit moment de beste regeling op het gebied van duurzaamheid.

Ik heb een andere vraag