Kan ik privé en zakelijke stroom verrekenen met de autopas?

Op dit moment kunnen wij alleen privé en zakelijke stroom verrekenen bij laadpalen van New Motion én het laadpaal abonnement van MKB Brandstof. Meer over deze twee aanbieders lees je hieronder.

Bij overige laadpaal aanbieders is dat helaas nog niet zoals we dat graag zouden willen zien. Dit komt omdat we op basis van je laadbeurt geen onderscheid kunnen maken tussen een laadpunt thuis en een publieke laadpaal. En aan de andere kant omdat niet alle laadpaal-aanbieders een proces hebben ingericht om je privéstroomverbruik aan je te crediteren. Wij zijn niet de partij die jouw stroomverbruik privé aan je crediteert. Wij krijgen namelijk het door jouw ingestelde tarief per kWh in rekening gebracht door jouw laadpaal-aanbieder. Jouw laadpaal-aanbieder moet dus ook je privéstroomverbruik vergoeden. We werken hard aan een oplossing om privé-zakelijk stroom verrekenen voor alle laadpalen thuis mogelijk te maken. De uitdaging voor ons is om te kijken of we binnen de keten in de gelegenheid zijn om deze rol voor jou te kunnen vervullen.

Via New Motion thuisladen met onze autopas

Heb je een laadpaal van New Motion? Dan kun je onze autopas registreren op je laadpaal. Daarna zullen wij je laadbeurten thuis factureren tegen het tarief dat je zelf hebt ingesteld. Dit tarief moet overeen komen met een vergoeding voor wat je privé betaalt aan je energieleverancier per kWh. Dat vind je terug op je energiefactuur onder de naam ‘thuisladen’. Deze transacties zijn op onze factuur vrijgesteld van btw, omdat je de btw al privé betaalt aan je energieleverancier. Betaal je bijvoorbeeld 22 cent per kWh aan je energieleverancier incl. btw, dan stel je ook een tarief van 22 cent per kWh in op je laadpaal.

Het laadpaal abonnement van MKB Brandstof

Heb jij ook een laadpaal van MKB Brandstof? Supergoed! Dan is alles al voor je ingesteld en ontvang je een vergoeding van 23 cent per kWh voor privéstroom. Je vindt de laadbeurten terug onder het kopje ‘thuisladen’ op je factuur. Deze transacties zijn vrijgesteld van btw, omdat je de btw al privé betaalt aan je energieleverancier.

 

Ik heb een andere vraag