Senior marketeer

Zet jij je marketingtalent graag in voor een sterk merk met een groen hart?

Voor ons team Merk & Communicatie zijn we op zoek naar een senior marketing- en communicatiespecialist om ons te helpen bij het uitrollen van onze nieuwe merkstrategie. Naast de dagelijkse marketing- en communicatievraagstukken zijn we bezig met een spannende transitie: in 2025 zijn al onze klanten klimaatpositief onderweg! Dat betekent afwijken van het gebaande pad en het huidige sterke merk daarin meenemen. Door middel van nieuwe producten én een ander verhaal. De route hebben we al uitgestippeld, maar we zoeken een goede reisleider.  

De functie

Het doel van team M&C is het uitvoeren en bewaken van de merkstrategie van MKB Brandstof. Ons team bestaat uit medior en senior communicatiespecialisten. We zijn met zijn vijven en werken samen aan gemeenschappelijke doelen. We zoeken een hands on collega met veel ervaring. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheidsgebied. Een collega is eindverantwoordelijk voor alle copy en tone of voice, een ander leidt e-mailcampagnes, en weer een ander bewaakt de website. Voor deze functie ligt de focus op merkversterking en -activatie. Jouw rol als senior marketeer zal ook het ondersteunen van collega's zijn. En ze adviseren waar nodig. 

Samen met een reclamebureau ontwikkelden wij de herpositionering van het merk MKB Brandstof. Het uitrollen hiervan gebeurt ook deels samen met dit bureau. Verder onderhoud je contact met andere leveranciers zoals radioproducenten en reclamebedrijven.

Een greep uit je taken

 • Je leidt de uitrol van de nieuwe merkstrategie van MKB Brandstof als dé partner voor duurzame mobiliteit.
 • Je stelt en haalt onze KPI’s voor merkbekendheid, merkassociaties en -voorkeur.
 • Je bewaakt het merk en onze kernboodschappen.
 • Je stelt het marketingplan op en zorgt daarbij voor een optimale besteding van het marketingbudget.
 • Je ontwikkelt campagnes voor productintroducties én ter versterking van het merk.
 • Je houdt je bezig met SEO, SEA, ATL-campagnes (radio, outdoor, etc.) mailings, online, social en analytics.
 • Je onderhoudt externe samenwerkingen en gaat nieuwe aan.

 

Ben jij dit? 

Samen met collega’s bedenk je onderscheidende en impactvolle manieren om onze merkbekendheid te vergroten. Je neemt daarbij graag initiatief en krijgt collega's meestal makkelijk mee. Jij houdt ons kleine ambitieuze team op de juiste strategische koers. Je bent een coach en sparringpartner en weet mensen te enthousiasmeren en inspireren. Iemand die mensen begeleidt en helpt boven zichzelf uit te stijgen. Daarbij ben je een uitvoerend lid van het team en werk je mee aan het halen van gestelde doelen.

Je bent doelgericht en verliest je KPI's niet uit het oog. En middels meetbare resultaten overtuig je het team van het succes van een campagne. 

Wat neem jij mee als gedreven marketing- en communicatiemanager?

 • Zeven jaar relevante ervaring met het in de markt zetten en houden van sterke merken. Dat vergt langetermijnvisie en klantenbinding.
 • Je hebt Nima C of marketing op wo-niveau gestudeerd. 
 • Idealiter heb je ervaring in zelfsturende teams.

Wat bieden wij jou?

Wij zijn een informele organisatie; er is vrijwel geen hiërarchie. Meestal is dat fijn, soms is dat lastig. Je eigen verantwoordelijkheid is heel groot, en je kan je niet verschuilen achter een manager. Er is geen baas die jou de maat meet; dat doen we met elkaar in zelfsturende teams. Je hebt bij ons alle vrijheid om je werk vorm te geven. Als jij een goed idee hebt en je weet je team te overtuigen, kan je aan de slag. Je moet over een gezonde dosis zelfreflectie beschikken en feedback durven vragen en geven. Fouten maken mag, zolang je er van leert. Als deze ruimte bij je past is dit een heerlijke omgeving.

Wat bieden we nog meer?

 • Een dienstverband van 32 - 40 uur.
 • Een boeiende en afwisselende rol in een enthousiast team.
 • Een passend marktconform salaris (€ 60k per jaar) volgens ons open en eerlijke beloningssysteem.
 • Een ruim opleidingsbudget. (Ontwikkel vooral waar je van nature goed in bent!)
 • Een vitaliteitsbeleid waar je harder van gaat lopen!
 • Om je werk goed te kunnen uitvoeren is er uiteraard een telefoon, laptop, elke dag een verse lunch met je collega’s en écht goede koffie en thee!

Meer over ons?

Met onze autopas voor tanken, laden en parkeren geven wij administratief gemak aan 50.000 ondernemers in heel Nederland. Niet voor niets zijn wij marktleider. We zijn gedreven, ook als werkgever. We werken er hard aan om één van de meest aansprekende werkgevers van Nederland te zijn. Werkgeluk staat centraal. En de meeste collega’s zijn maatschappelijk betrokken.

Is dit jouw baan?

Herken jij je in de functie en word je blij van onze bedrijfscultuur? Spreekt het je aan dat wij maatschappelijke impact willen hebben, in zelfsturende teams werken en de ambitie hebben om één van de beste werkgevers van Nederland te zijn? Stuur je motivatie en cv dan naar werken@mkb-brandstof.nl. Mail ook naar dit adres als je vragen hebt over de vacature.

 

Liever geen acquisitie naar aanleiding van onze vacatures. Wij bellen jullie wel als het ons zelf niet lukt.

Groeifactor

Openhartige verhalen van inspirerende ondernemers