Senior brand manager

Zet jij je marketingtalent graag in voor een sterk merk met een groen hart?

Voor ons team Merk & Communicatie zijn we op zoek naar een senior brand manager om ons te helpen ons merk nóg sterker te maken. Naast de dagelijkse marketing- en communicatievraagstukken zijn we bezig met een spannende transitie: in 2025 zijn al onze klanten klimaatpositief onderweg! De route hebben we al uitgestippeld, maar we zoeken een goede reisleider.  

Ben jij dit? 

Jij achterhaalt waar onze klanten écht behoefte aan hebben. Samen met collega’s bedenk je onderscheidende en impactvolle manieren om onze merkbekendheid te vergroten. Je neemt daarbij graag initiatief en krijgt mensen meestal makkelijk mee. Jij houdt ons kleine ambitieuze team op de juiste strategische koers. En hoewel in de functietitel het woord manager staat, ben je meer een coach en sparringpartner. Iemand die mensen begeleidt en helpt. En die zelf een stap terug kan doen om anderen te laten schitteren.

Verder ben je scherp op meetbare resultaten: je denkt in KPI’s en actionable metrics. "Niet lullen maar poetsen." We zijn tenslotte een Rotterdams bedrijf. Je vindt ook alles wat met marketing te maken heeft interessant en je weet er veel van. Je durft fouten te maken en houdt van leren.

Een greep uit je taken

 • Je leidt de positionering van MKB Brandstof als dé partner voor duurzame mobiliteit in goede banen.
 • Je stelt en haalt onze KPI’s voor merkbekendheid, merkassociaties en -voorkeur.
 • Je bewaakt het merk en onze kernboodschappen.
 • Je stelt het marketingplan op en zorgt daarbij voor een optimale besteding van het marketingbudget.
 • Je ontwikkelt campagnes voor productintroducties én ter versterking van het merk.
 • Je onderhoudt externe samenwerkingen en gaat nieuwe aan.

Wat neem jij mee als gedreven merkmanager?

 • Zeven jaar relevante ervaring met het in de markt zetten en houden van sterke merken. Dat vergt langetermijnvisie en klantenbinding.
 • Je hebt Nima C of marketing op wo-niveau gestudeerd.
 • Idealiter heb je ervaring in zelfsturende teams.

Wat bieden wij jou?

 • Een dienstverband van 32 - 40 uur.
 • Een boeiende en afwisselende rol in een enthousiast team.
 • Een passend marktconform salaris (max € 59k per jaar) volgens ons open en eerlijke beloningssysteem.
 • Een ruim opleidingsbudget (ontwikkel vooral waar je van nature goed in bent!).
 • Een vitaliteitsbeleid waar je harder van gaat lopen!
 • Om je werk goed te kunnen uitvoeren is er uiteraard een telefoon, laptop, elke dag een verse lunch met je collega’s en écht goede koffie en thee!

Wie zijn wij dan?

Met onze autopas voor Tanken, Carwash, Parkeren en Laden geven wij administratief gemak aan 50.000 ondernemers in heel Nederland. Niet voor niets zijn wij marktleider. We zijn gedreven, ook als werkgever. We werken er hard aan om één van de meest aansprekende werkgevers van Nederland te zijn. Werkgeluk staat centraal. En de meeste collega’s zijn maatschappelijk betrokken. Niet dat je vegetariër of veganist moet zijn, maar wel dat je graag meewerkt aan een betere wereld. Elke dag weer.

Onze cultuur

Wij zijn een informele organisatie; er is vrijwel geen hiërarchie. Meestal is dat fijn, soms is dat lastig. Je hebt bij ons alle vrijheid om je werk vorm te geven en geen baas die over je schouder meekijkt of je het wel goed doet. Je deelt je eigen werktijden in.

Maar met vrijheid komt verantwoordelijkheid. Er is geen baas die jou de maat meet; dat doen we met elkaar in zelfsturende teams. Je moet dus over een gezonde dosis zelfreflectie beschikken en feedback durven vragen en geven. Als deze ruimte bij je past is dit een heerlijke omgeving. Als je liever van iemand hoort wat er exact van je wordt verwacht en wanneer, denk dan nog twee keer na voordat je reageert.

Is dit jouw baan?

Herken jij je in de functie en word je blij van onze bedrijfscultuur? Spreekt het je aan dat wij maatschappelijke impact willen hebben, in zelfsturende teams werken en de ambitie hebben om één van de beste werkgevers van Nederland te zijn? Stuur je motivatie en cv dan naar werken@mkb-brandstof.nl. Mail ook naar dit adres als je vragen hebt over de vacature.

Liever geen acquisitie naar aanleiding van onze vacatures. Wij bellen jullie wel als het ons zelf niet lukt.

 

Groeifactor

Openhartige verhalen van inspirerende ondernemers