Tanken kan slimmer

12 augustus 2020

Nederland heeft de hoogste benzineprijs van Europa, met diesel ook in de top vijf. Vooral de hoge accijns en de btw zorgen voor een hoge brandstofprijs. Sommige pomphouders geven korting op de brandstofprijs, maar dit is vrijwel altijd korting op de adviesprijs. Als je echt wilt profiteren van de prijsverschillen aan de pomp kan je het beste een objectieve bron raadplegen.

De laagste brandstofprijs binnen handbereik

Ruim 50.000 ondernemers maken al gebruik van de autopas van MKB Brandstof. We zien dus heel wat zakelijke transacties voorbij komen en helpen je graag besparen. In de nieuwste release van onze gratis app ‘Tanken met MKB Brandstof’, heb je realtime inzage in de prijzen van de verschillende brandstoffen. Super actueel dus! En handig voor als je naar nieuwe plekken reist.

Download nu de app

Onze 4 bespaartips voor tanken

1. Vakantie geboekt in Nederland? In deze 3 provincies tank je het voordeligst
Nederland is eigenlijk best een leuke vakantiebestemming. Je kunt op een mooie zomerse dag wilde dieren bekijken in Wildlands Adventure Zoo in Emmen, de Friese Meren bezoeken of gezellig picknicken in het Lauwersmeergebied. Misschien raad je het al, voordelig tanken doe je dus in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. De gemiddelde brandstofprijs voor benzine is hier op dit moment 1,24 euro (alle prijzen zijn exclusief btw). Ook diesel is hier voordeliger met 96 cent als gemiddelde prijs. Ga je liever naar zuidelijk gebied? Dan is Zeeland de voordeligste provincie om te tanken. Daar wordt je vakantie alleen maar leuker van toch?

Prijzen zijn per liter exclusief btw gemeten tussen 7 t/m 9 augustus. Voor een actueel overzicht van de tarieven, download je onze app.

2. Premium brandstof tanken of toch maar niet?
E10, ook bekend als Euro95, is gewone benzine met maximaal tien procent bio-ethanol (alcohol gemaakt van plantaardige resten). Daarnaast heb je Super98, E5, dit bevat maximaal vijf procent ethanol en een hoger octaangehalte (ja nu worden we technisch). Door E10 te tanken beperk je je CO2 uitstoot. Deze brandstof bestaat namelijk voor een deel uit plantaardige resten, oftewel hernieuwbare energie. Nieuwe auto’s kunnen goed met E10 overweg. Sommige oude auto’s en sportieve wagens kunnen niet tegen het hogere ethanolgehalte in E10, in dat geval is een premium brandstof beter. Maar dit geldt voor ongeveer tien procent van alle auto’s in Nederland. Check hier of jouw voertuig E10 aankan, het kan je zo’n 12 cent per liter schelen.

Wat kosten de premium brandstoffen nu gemiddeld?

• Premium diesel             € 1,11
  • Super98, E5                   € 1,40

3. Kies het juiste moment om te tanken
We zien dat de benzine-gebruikers van onze app Tanken met MKB Brandstof vooral in de middag tanken (38%). En anders wel in de ochtend (31,7%). Dat is supergoed, want dan zijn de brandstofprijzen meestal het voordeligst. Maar sommige pomphouders doen aan dynamic pricing. Ze kijken naar het tankgedrag van hun klanten en passen daar gedurende de dag hun prijzen op aan. Met onze app heb je altijd de actuele prijs aan de pomp binnen handbereik, da’s handig!

Prijzen zijn per liter Euro 95 exclusief btw gemeten tussen 7 t/m 9 augustus. Voor een actueel overzicht van de tarieven, download je onze app.

4. Tanken langs de snelweg
Een minderheid van onze app-gebruikers, 17 procent, tankt langs de snelweg. En dat is maar goed ook, want je bent duurder uit. Het prijsverschil is op dit moment 10 cent per liter als je benzine tankt, en 9 cent als je diesel tankt (alle prijzen zijn exclusief btw). Maak je gebruik van premium brandstof dan is het prijsverschil kleiner. Je betaalt dan zo’n 6 cent per liter meer langs de snelweg. Tip van de ANWB: bij een prijsverschil van 5 cent incl. btw loont omrijden tot vijf kilometer en bij 10 cent prijsverschil incl. btw loont omrijden tot tien kilometer.

Altijd een actueel overzicht

Je ziet het, de prijs aan de pomp kan nog steeds flink verschillen. Wees dus geen dief van je portemonnee. Hieronder de voordelen van onze app Tanken met MKB Brandstof.

• Betrouwbare prijzen door realtime inzage.
  • In België en Luxemburg zie je nu ook tankstations op de kaart ongeacht of je daar wel of niet kunt betalen met je autopas van MKB Brandstof.
  • Bij de locaties in België en Luxemburg tonen we voortaan een schatting van het prijsniveau van het tankstation.
  • We hebben de zoekfunctie verbeterd, het is nu makkelijker om te zoeken naar een locatie.

Wist je dit? Deze app is voor iedereen beschikbaar. Of je nu een autopas van MKB Brandstof hebt of niet. Ben je ondernemer dan is een autopas erbij natuurlijk wel zo handig. Bonnetjes bewaren voor je administratie is dan verleden tijd.

Ga tanken met MKB Brandstof