Solliciteren, hoe werkt dat?

22 september 2020

Elke sollicitant krijgt bij zijn eerste gesprek een boek mee; Ontdek je sterke punten van Tom Rath. Bij het boek hoort een strengthsfinder test, hiermee vind je je sterke punten. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen het best functioneren als ze werken binnen hun talenten. Die test is vooral om kandidaten beter te leren kennen.

"Het is een test, maar je kan niets fout doen."

Wendy

Je wordt er dus ook niet op afgerekend. Het geeft ons inzicht in jouw sterke punten. En wie weet ontdek je nog een verborgen talent! ;)

"Mijn top 5 talenten was niet enorm verrassend, ik gebruikte die talenten al. Wat wel inzicht gaf was hoe die talenten zich verhouden tot die van anderen. Dat helpt weer bij de samenwerking," zegt Maaike.

It's not us, it's you
We proberen altijd een persoonlijke afwijzing te sturen, met een gedegen onderbouwing. Zeker als je op gesprek bent geweest. En uiteindelijk is het waarschijnlijk wederzijds, zij waren hier niet op hun plek, dus waren ze niet gelukkig geworden hier.

Tweede gesprek
Nu ontmoet je meestal twee andere collega's. In dit gesprek bespreek je samen jouw talenten, en de vragen die nog waren blijven liggen. We kijken nu ook extra goed of er een match is qua cultuur, je vakkennis is al duidelijk. Onze gesprekken zijn een verlengde van onze cultuur. Er is aandacht voor jou maar we zijn ook zo open en transparant mogelijk. We vragen bijvoorbeeld ook naar werk uit je verleden waar je minder trots op bent. En er is zeker ruimte voor jouw gevoel en beleving als je antwoord geeft.

"Het was fijn om zoveel nieuwe mogelijke collega's te ontmoeten."

Maaike

Ontmoet de ene Martijn
En we zijn er nog niet. Als laatste ontmoet je nog Martijn Raaijmakers, een van onze directeuren. We hebben er twee en voor het gemak heten ze allebei Martijn. Martijn R zal jou spreken om een laatste check op cultuur te doen. Zo belangrijk vinden wij dat dus. Martijn is ook een bevlogen coach, en kan mensen goed aan het denken zetten. Maar meestal is het ook gewoon gezellig hoor;).


Is er dan volgens iedereen een match, dan gaan we samen verder. Een moment om te vieren! Het verschilt per team en functie hoe we verder gaan. We moeten natuurlijk praten over je arbeidsvoorwaarden. Dat gebeurt soms al in een eerder gesprek, is maar net hoe het loopt.

Wendy en Maaike

Ik heb aardig wat gesprekken gevoerd tijdens het sollicitatieproces. Het was fijn te ervaren dat er na een check op vakkennis voor de rol, echt oprecht gekeken werd naar een cultuurmatch. Persoonlijk vind ik dat erg belangrijk, je bent tenslotte een groot deel van de week met je werk bezig. Door de gesprekken met de verschillende mensen die nu collega's zijn, werd ik steeds enthousiaster om bij MKB Brandstof aan de slag te gaan. En zij gelukkig ook!" - Maaike

Ben jij ook enthousiast geworden en op zoek naar een nieuwe plek om te landen? Kijk snel bij onze vacatures! Of stuur een open sollicitatie, je weet nooit.

Deel dit artikel