Snel de juiste laadpaal vinden met onze handige app. Daar heb je watt aan!

24 september 2020

We blijven bouwen aan onze diensten. De app Parkeren & Laden met MKB Brandstof was dit keer aan de beurt. Twee heel belangrijke aspecten van het opladen van je elektrische auto hebben we opgelost: de passende stekker en het juiste laadvermogen.

Verbeterde filterfunctie

Snel je auto opladen is wel zo fijn als je onderweg bent naar je afspraak. Daarom kan je met de nieuwste versie van onze app filteren op zowel stekker als laadvermogen. Hoe hoger het laadvermogen, des te sneller is je auto weer opgeladen.

Zoeken op stekkertype

De stekker moet wel op je elektrische auto passen natuurlijk. Daarom filter je vanaf nu bij het zoeken naar een laadpaal op stekkertype. Filter bijvoorbeeld op CHAdeMO en zie op de kaart enkel laadpunten met die aansluiting. Wel zo handig. Je kan filteren op de volgende stekkers:

  • Stekkertype 2: 3,7 - 43 kW
  • Stekkertype CCS: 43kW - 350kW
  • Stekkertype CHAdeMO: 43kW - 350kW

Goed om te weten

Een laadpaal levert nooit te veel stroom. Als je auto een bepaalde bovengrens heeft, bijvoorbeeld 22kW, dan zal de auto bij een laadpunt van 43kW niet sneller dan 22kW opladen. Hoelang jouw auto doet over het opladen hangt af van je accu. Maar gemiddeld kost snelladen zo’n 30 minuten. Dat red je wel in je lunchpauze, toch?

Nederland heeft inmiddels 56.858 reguliere laadpunten en 1.444 snellaadpunten (meer dan 22 kW).

Naast deze mooie functies hebben we meerdere kleine verbeteringen doorgevoerd. Download de app Parkeren & Laden met MKB Brandstof nu en ontdek het zelf.

Voor elke e-rijder

Heb je nog geen autopas van MKB Brandstof? Je kunt onze app gewoon gebruiken om te zoeken naar een beschikbare laadpaal in jouw regio. Elke nieuwe autopas van MKB Brandstof heeft standaard een laadchip. Vraag dus ook een pas aan. Dan start je snel met laden.

Deel dit artikel