Laat je inspireren met deze boeken top 10

1 december 2020

Eindejaarslijstjes komen er weer aan. En dit jaar staat nu al te boek als één om nooit meer te vergeten. Iedereen reageert anders op de chaos van het afgelopen jaar. Wij voelen de behoefte om stil te staan en na te denken over de toekomst. 

Onze oprichter Martin Schuurman, die zichzelf omschrijft als ‘eigenwijze dromer die vindt dat het beter kan’, heeft samen met onze directeur Martijn Raaijmakers een boeken top 10 samengesteld. Deze boeken inspireren hen om merkbaar te kunnen bijdragen aan een betere wereld. 

Hopelijk inspireert deze boekenlijst jou ook. Met de aanschaf van een van deze boeken draag je al bij aan een betere wereld. Door je bestelling te plaatsen bij YouBeDo vergroot je de geldstroom naar goede doelen. YouBeDo doneert tot 12% van het aankoopbedrag (berekend over het bedrag exclusief btw) aan een goed doel van jouw keuze.

1. De meeste mensen deugen

Een nieuw perspectief op de geschiedenis van de mens en daardoor op de toekomst. Met inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie. De 'meeste mensen deugen' herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt een nieuw licht op onze toekomst.

Geschreven door: Rutger Bregman

Bestellen via YouBeDo

2. De Onzichtbare Hand

Het is een sprookje dat onze markteconomie een onmisbare voorwaarde voor welvaart en rechtsstaat is.  Bas van Bavel toetst de abstracte beweringen van de economen genadeloos aan de historische werkelijkheid.

"In één woord briljant" - Martin Schuurman
Geschreven door: Bas van Bavel

Bestellen via YouBeDo

3. Reinventing Organisations

Een unieke bundeling van inzichten en praktijkvoorbeelden, die start met een historisch en ontwikkelingsperspectief op organisaties en je meeneemt in de belangrijkste structuren en praktijken binnen een nieuw model voor organisaties. De praktijkvoorbeelden van koplopers zijn zeer inspirerend om te lezen en het is tegelijkertijd een diepzinnig boek. ” - Martijn Raaijmakers

Geschreven door: Frederic Laloux

Bestellen via YouBeDo

4. Anders verder

Martijn is één van de schrijvers van dit boek en hij wil je het volgende meegeven: “Gun het jezelf om stap-voor-stap de visie van een schrijver tot je te nemen in pakweg 15 tot 30 minuten en op je in te laten werken. Heel verfrissend en energie-gevend om vanuit 24 perspectieven naar hetzelfde onderwerp te kijken: hoe verder na de corona-crisis.”

Bestelllen via YouBeDo

5. Naar een economie van verbinding

Eisenstein vertelt over hoe het geldsysteem heeft bijgedragen aan vervreemding, competitie en schaarste. En hoe we kunnen overstappen naar een meer verbonden, ecologische en duurzame manier van samenleven.

Geschreven door: Charles Eisenstein

Bestellen via YouBeDo

6. Klimaat

Dit boek nodigt uit om op een bredere manier naar het klimaat te kijken. Eisenstein toont het directe verband tussen economische en sociale rechtvaardigheid, en het milieu. Heel verfrissend systeemdenken. Bijvoorbeeld door je vermogen tot empathie en liefde extra aandacht te geven en jezelf tijdens ontmoetingen de vraag te stellen: ‘Hoe is het om jou te zijn?’”. - Martijn Raaijmakers

Geschreven door: Charles Eisenstein

Bestellen via YouBeDo

7. Progress and Poverty

Baanbrekend boek dat een fundamentele basis legt voor eigentijds denken over een houdbare, veerkrachtige en duurzame samenleving.

Geschreven door: Henry George

Bestellen via YouBeDo

8. Material Matters

Een revolutionair boek, dat de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop zet. Een wereld waarin de consument niet langer 'eigenaar' maar 'gebruiker' is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is. Material Matters gaat over complexe zaken, maar is toegankelijk en meeslepend geschreven.

Geschreven door: Thomas Rau

Bestellen via YouBeDo

9. The economics of belonging

In dit originele, boeiende boek betoogt Martin Sandbu dat economie de kern blijft van onze toenemende ongelijkheid en alleen door ons te concentreren op het juiste beleid kunnen we dit aanpakken. Hij stelt een gedetailleerd, radicaal plan voor om een ​​rechtvaardige economie te creëren waar iedereen bij kan horen.

Geschreven door: Martin Sandbu

Bestellen via YouBeDo

10. Drawdown

Naast twintig veelbelovende innovaties presenteert het boek tachtig oplossingen die in het project Drawdown al ver zijn doorgerekend: Wat schiet het klimaat ermee op? En wat is er - voor zover mogelijk - te zeggen over de benodigde investeringen en het te verwachten financiële rendement?

Geschreven door: Paul Hawken

Bestellen via YouBeDo

Speciale actie

In de maand december hebben Youbedo en MKB Brandstof een mooie actie voor je opgezet. Bij aankoop van een boek via Youbedo betaal je geen verzendkosten en ontvang je een gratis exemplaar van het boek ‘Anders verder’. Wil je gebruik maken van deze actie, voer dan de kortingscode MKB-BR2020 ’ in tijdens je bestelling. De gratis verzending worden direct in je order verwerkt. Het boek ‘Anders verder’ wordt in januari als een los pakket bij je bezorgd.

Deel dit artikel