De laadpas met Nederlandse groene stroom

24 juli 2020

Groene stroom, een veelbesproken onderwerp maar helaas niet altijd even duidelijk. In dit artikel nemen we je mee in hoe dit bij MKB Brandstof geregeld is. Makkelijk, helder én duurzaam. Daar houden we van!

Wat is groene stroom?

Er bestaat groene en grijze stroom. Het verschil zit ‘m in hoe de stroom wordt opgewekt. Groene stroom komt uit een duurzame energiebron zoals waterkracht, wind of de zon. Grijze stroom is afkomstig van gas- en kolencentrales. Wil jij iets doen voor het milieu, dan is groene stroom dus the way to go. Om elektriciteit als groene stroom te mogen verkopen moet een leverancier GvO’s (Garanties van Oorsprong) hebben.

Hoe werkt een Garantie van Oorsprong?

Voor iedere 1000 kilowattuur die geladen wordt met een pas van MKB Brandstof, kopen wij een Garantie van Oorsprong, oftewel GvO-certificaat. Net zoals wanneer jij groene energie afneemt bij je energieleverancier. Dit certificaat is hét bewijs dat jouw kilowattuur als groene energie is opgewekt en op het net is gezet. Door GvO’s van Nederlandse bodem te kopen zorgen we voor toename in de vraag naar duurzame energie uit Nederland. Hierdoor stijgt de prijs van een GvO en wordt het aantrekkelijker om duurzame energiebronnen bij te bouwen. De opbrengsten van GvO’s stromen namelijk terug naar de eigenaren van bijvoorbeeld windmolens en zonneparken.

MKB Brandstof investeert in duurzame energiebronnen

Sommige laadpaal-aanbieders zorgen al voor uitsluitend groene stroom. Anderen doen dat nog niet. Omdat elektrisch rijden pas echt duurzaam is als dat op groene stroom gebeurt, zorgen wij dat de stroom die je via ons laadt duurzaam is opgewekt. Wij kopen dus alleen GvO’s van Nederlandse wind- of zonne-energie. Zo stimuleren we de groene stroomproductie op Nederlandse bodem.

Wil je dat er meer duurzame energie komt? Ga dan laden met de autopas van MKB Brandstof.

Aanvragen

 

Deel dit artikel