Goed nieuws: ondernemers willen verduurzamen

23 november 2020

We hebben grote plannen voor de toekomst: we gaan verduurzamen. Ons doel: in 2025 zijn al onze ondernemers klimaatpositief onderweg. Dat doen we door elektrisch rijden makkelijk te maken. En fossiele rijders te helpen hun vervoer te vergroenen. Wij vinden ons doel een mooi streven. Maar vindt onze doelgroep dat ook?

Ondernemers zeggen ja!
Dat hebben we laten onderzoeken. Ruim 400 ondernemers zijn gevraagd een aantal stellingen te beantwoorden. En het resultaat is voor ons goed nieuws:

50% van de ondervraagden geeft aan dat hun bedrijf (pro)actief bezig is met verduurzamen. Daarnaast geeft 32% van de ondernemers aan dat ze zich bewust zijn van het nut van verduurzamen, maar zelf nog geen actie ondernemen. 18% geeft aan niet bezig te zijn met verduurzamen.

Mobiliteit ook duurzaam?
We wilden nog meer weten. Op welke vlakken willen bedrijven dan verduurzamen? Wij denken dan vooral aan mobiliteit, omdat dat onze branche is en we ondernemers hier het best in kunnen helpen.

• 19% geeft aan ‘heel erg’ te willen verduurzamen op mobiliteit
  • 59% wil ‘een beetje’ verduurzamen op mobiliteit
  • 22% wil ‘helemaal niet’ verduurzamen op mobiliteit

Top 5 verduurzamen

1. Energievoorziening
  2. Afvalverwerking
  3. Mobiliteit
  4. Werkruimte
  5. Lunch

Voldoende draagvlak

Wij weten genoeg, Wij gaan door met het ontwikkelen van producten en diensten rondom duurzame mobiliteit. Zo kan je nu al laden met je autopas, en  vind je in onze parkeren-app  beschikbare laadpalen met alle informatie die je nodig hebt. Je kan zelfs een laadpaal thuis leasen met ons Laadpaal Abonnement

En aan de rest werken we hard verder.

Bron: Brandtracker MKB Brandstof, oktober 2020, Validators