Een terugblik op 2020 bij MKB Brandstof

3 maart 2021

We zitten alweer in maart 2021. De tijd vliegt en tegelijkertijd misschien ook weer niet. Het leek ons in ieder geval leuk om wat data van 2020 voor jou te verzamelen.

Wat was de meest bezochte plaats om te tanken? Hoeveel kWh hebben we verwerkt? Hoe populair was e-facturatie? We vertellen het je in dit artikel.

Factuur handmatig verwerken, moet je niet willen.

Feit: het verwerken van facturen is nogal tijdrovend en saai. Als ondernemer ben je gemiddeld zo’n 17 uur per maand kwijt aan het organiseren van je boekhouding. Dat zijn twee volle werkdagen die je ook kan gebruiken om een nieuwe klus binnen te halen, je website bij te werken of gewoon lekker een nieuwe Netflix serie (of twee) te kijken. Daarnaast kost het handmatig verwerken van een factuur ook een hoop geld, ongeveer 22 euro per factuur! Gelukkig is het gebruik van Peppol het afgelopen jaar met 45% toegenomen onder onze deelnemers.

Heb je alsnog een fiscale vraag, bel dan even met onze gratis Adviesdesk Fiscaliteit en Mobiliteit. Dat scheelt jou weer veel uitzoekwerk.

Met onze laadpas is jouw bedrijf al een stukje groener

Sinds 2019 kun je elektrisch laden met je autopas van MKB Brandstof. Zo wordt ondernemend Nederland steeds een stukje groener. We hebben inmiddels meer dan 2.2 miljoen kWh aan stroom verwerkt. Dat is genoeg stroom om meer dan 30.000 koffiezetapparaten een jaar lang te gebruiken voor je dagelijkse ‘bakkie troost’. En wat extra mooi is. Het opladen van je auto via onze autopas gebeurt met 100% Nederlandse groene stroom: afkomstig van windmolens of zonne-energie. Super goed, want door te laden met onze pas is een deel van jouw business al klimaatneutraal. Meer weten over onze groene stroom?

De populairste tanklocaties

Ons populairste bericht op social media was het artikel ‘Tanken kan slimmer’ met 4 bespaartips voor augustus 2020. Wat zijn over het algemeen de populairste plekken om te tanken?

1. Amsterdam
  2. Rotterdam
  3. Den Haag
  4. Breda
  5. Utrecht

En het afgelopen jaar waren we allemaal toerist in eigen land. Aan onze data te zien zijn dit jullie favoriete stranden in Nederland:

1. Noordwijk
  2. Scheveningen
  3. Vlissingen
  4. Ouddorp
  5. Egmond aan Zee

Ben jij een nachtbraker?

De populairste dag om te tanken is woensdag tussen 16:00-17:00 uur. Maar wat is het populairste moment in de nacht denk je? Van maandag tot en met vrijdag zijn er heel wat vroege vogels die om 5:00 uur al bij de pomp staan. Mogelijk liggen de pompprijzen op dit tijdstip wat hoger, dus gebruik vooral onze gratis app Tanken met MKB Brandstof om te navigeren naar het goedkoopste tankstation in je regio.

Weg met bonnetjes

Voor tanken gebruik je natuurlijk fossiele brandstof en helaas is dat niet zo groen. Toch maak jij een verschil. Met onze autopas hoef je namelijk geen bonnetjes meer te bewaren. Een bon wordt gemaakt van thermisch papier wat, afhankelijk van de coating, niet gerecycled kan worden. Even een rekensommetje, gewoon voor de leuk. De afgelopen vijf jaar hebben deelnemers meer dan 20 miljoen keer getankt. Dat zijn omgerekend meer dan 69.000 kassarollen en op een standaard kassarol zit zo’n 75 meter papier. Da’s van Rotterdam naar Thessaloniki (en terug!) over een weg gevuld met bonnetjes.

Van Rotterdam naar Thessaloniki (en terug!) over een weg gevuld met bonnetjes.

Wat is het gekste dat jij met je autopas hebt gedaan?

Onze Servicedesk heeft het afgelopen jaar ook weer keihard geknald. Er zijn meer dan 15.000 passen aangevraagd voor ondernemers. En onze Servicedesk heeft 30.000 ondernemers telefonisch geholpen én ook nog eens 29.235 mailtjes beantwoord (meer dan 2.000 mailtjes per maand, wow).

Soms wordt een autopas om een bijzondere reden vervangen, zoals een pup die dacht dat de pas een kauwspeeltje was. Vertel eens, wat is het gekste dat jij met je autopas hebt gedaan?

De meest favoriete app van onze deelnemers

We hebben drie handige apps: Parkeren & Laden, Tanken, en Carwash. Onze app Parkeren en Laden is het afgelopen jaar meer dan 1 miljoen keer gebruikt en daarmee dus de populairste app. Hiermee kan je straatparkeren in verschillende gemeentes in Nederland of handig navigeren naar een beschikbare laadpaal. Op nummer twee staat onze Tanken-app, zo heb je altijd de goedkoopste pompprijs binnen handbereik. En onze app Carwash met MKB Brandstof staat op nummer drie, een schone auto rijdt toch het lekkerst hè.

Hoeveel mensen werken er aan jouw autopas?

Hoeveel mensen werken aan jouw autopas?

Er werken 73 mooie mensen bij MKB Brandstof. Onze oudste collega is 62 jaar (we noemen geen namen) en de jongste is twintig. Hoewel ons kantoor in Rotterdam zit, komen onze collega’s overal vandaan, eentje komt zelfs helemaal uit Nijmegen. Het grootste team, onze Servicedesk, bestaat uit 17 enthousiaste mensen die elke week voor jou klaarstaan om al je vragen over onze diensten te beantwoorden.