Collega vertelt: laadpaal plaatsen in Groningen

26 januari 2021

"Een laadpaal plaatsen zonder gedoe" beweren we bij MKB Brandstof. Dat wilde ik (Maaike Kammerman) wel eens in het écht meemaken. Met mijn collega Bas de Bruin reed ik mee van Rotterdam naar het plaatsingsadres in Groningen. Ik stapte gelijk in mijn eerste nieuwe ervaring, een autorit in een elektrische auto.

Hoe rijdt dat nou, elektrisch?
Mooi om te zien hoe deze auto zich corrigeert op de weg. Wel vreemd, geen dashboard achter het stuur, maar kijken op het grote scherm wende snel. Onderweg ook even langs de supercharger en het aankoppelen van de stekker ging eigenlijk heel makkelijk. Laden ging hier heel snel, op het scherm kon je mooi de metertjes zien oplopen. En ideaal dat je bij het parkeren in een parkeergarage met een elektrische auto lekker dichtbij de uitgang staat. Je leest het al, ik ben om, bij een volgende auto neem ik elektrisch rijden zeker mee in mijn overweging.

Ter plaatse

We werden hartelijk ontvangen bij Munnik Brandadvies in Kolham. Zij hadden de drie pakketten voor de laadpaal al via de post ontvangen. Ik had enorme pakketten verwacht, maar dat viel mee. Na een kopje koffie gingen we aan de slag. De onderneemster legde uit waar de laadpaal moest komen en de mannen van onze installatiepartner Vebe gingen aan de slag.

Ik kan er veel over vertellen, maar leuker is om de video te bekijken. Die hebben we ter plekke opgenomen en geeft een goed beeld van hoe het hele proces werkt.

Dikke duim voor de mannen van Vebe Veiligopladen in dit geval, zo'n laadpaal plaatsen is toch een aardige klus. Ze moeten echt van veel onderdelen wat afweten. Leuk dat ze de tijd namen om mijn vragen te beantwoorden en wat extra dingen te laten zien. Elke plaatsing is weer anders en hoewel veel beter gaat dan verwacht, zit er meestal ook iets tegen. Maar aan het einde van de dag werkt de laadpaal altijd! En nogmaals dank aan Munnik Brandadvies voor de gastvrije ontvangst, zo’n fijne start is ook al het halve werk. Ik ben weer een ervaring rijker.

Laadpaal abonnement

Wij het gedoe, jij het gemak.

• laad je auto met je eigen stroom
  • eenvoudig aanvragen, volledige ontzorging
  • all inclusive laadpaal: 39 euro per maand