Wij MKB Brandstof

Passiecratie: Werkgeluk. Wij, als individu.

Als Passiecratische organisatie geloven wij dat gepassioneerde mensen de beste resultaten bereiken.

Ondernemen met oog voor een betere wereld, dat is wat MKB Brandstof doet. Niet alleen richting klanten, partners en de maatschappij, natuurlijk ook binnen in de eigen organisatie. Want het begint tenslotte bij jezelf. MKB Brandstof is daarom een Passiecratie en ons hele bedrijf ademt deze visie.

We zijn een commercieel bedrijf en juist daarom hebben wij dit omarmd. We lichten het graag toe. Gepassioneerde mensen bereiken de beste resultaten. Dat is voor ons geen rocket science. Daarom moedigen we werken vanuit werkgeluk met gebruik van talenten en potentieel aan. En faciliteren we dat op allerlei manieren.

Individueel werkgeluk

Werkgeluk is datgene ervaren wat je diep van binnen, vanuit je kern wilt ervaren. Als Passiecratische organisatie gaan wij uit van de opvatting dat gepassioneerde mensen de beste resultaten bereiken. Ze brengen positieve energie, creëren betekenis en versterken organisaties. Ieder mens wil graag het beste van zichzelf geven en juist door die bevlogenheid ervaren klanten veel toegevoegde waarde én creëren we samen maatschappelijke impact.

Werkgeluk in de praktijk

Dat klinkt allemaal heel mooi, en dat is het ook. Maar hoe ziet dat eruit, in de dagelijkse praktijk? Onze collega Mira vertelt: "Er was laatst een opname van een filmpje over laadpalen voor op onze website. Leuk project, waar ik normaal gesproken enthousiast van word. Maar nu even niet. De opname was in Groningen, dat is ver weg. En ik was al wat vermoeider. Als ik de vraag krijg om naar Groningen te rijden, voel ik meteen dat ik dat niet ga trekken. Mijn grenzen aangeven heb ik niet altijd gedurfd, maar in dit geval wel, en het wordt goed ontvangen. Het is geen probleem, we bereiden de shoot gewoon voor met een goede briefing naar de fotograaf. Niets aan de hand. Ik voel enorme opluchting.

Dit is open en eerlijk met elkaar samenwerken. Transparant zijn, ook over je eigen beperkingen af en toe. Je kan eindeloze sessies houden over werkgeluk en visuals opstellen over het belang van het waarderen van je personeel. En heel veel bedrijven doen dat ook. Maar alleen maar in theorie. Dit is de praktijk, en die maakt enorm (werk)gelukkig."

Elk bedrijf Passiecratisch

Positieve maatschappelijke impact, daar gaat het bij een Passiecratische organisatie dus om. Maatschappelijk relevant zijn en iets bijdragen aan de samenleving. Binnen één maatschappelijk domein of zelfs een combinatie van domeinen. Alles in de kern moet kloppen, streven naar individueel werkgeluk bij alle medewerkers. Zoveel mogelijk welbevinden in het werk van collega’s. Via dit organisatiemodel organiseer je werk op een slimme, leuke en betere manier. Natuurlijk kom je daar niet zomaar. Daar is echt kiezen, lef, doorzettingsvermogen en creativiteit voor nodig.

Doe ook mee

Wij geloven in deze organisatievorm. En willen andere bedrijven inspireren om het ook te omarmen. Lijkt het je wat maar heb je geen idee waar te beginnen? Neem dan contact op met een van onze collega’s, Martijn RaaijmakersEster van Manen of Maaike Kammerman.