Wij MKB Brandstof

Passiecratie: Maatschappelijk belang

Wij zijn een Passiecratische organisatie, dus we willen positief verschil maken.

Maatschappelijk belang gaat ook over duurzaamheid. Duurzaamheid is onvoorwaardelijk kiezen voor wat goed is op de langere termijn voor de mens, de natuur en het klimaat.

Maatschappelijke impact betekent een positieve systeemverandering creëren. Een die voor een groot aantal mensen of dieren , de natuur of het klimaat, concreet een verbetering brengt op de lange termijn. Die in de kern iets oplost waardoor de oude situatie 'stopt'. Er ontstaat door de systeemverandering een nieuwe status quo. Deze nieuwe situatie is te typeren als positief en heeft een positief effect voor huidige en volgende generaties.

Klimaatpositief

Ons doel is om al onze deelnemers Klimaatpositief onderweg te laten zijn in 2025. Dus niet klimaatneutraal, als in vieze uitstoot compenseren en neutraliseren. Nee, we gaan een stapje verder, daardoor wordt het pas écht inspirerend. Daarmee willen we een betekenisvolle bijdrage leveren aan het klimaat en de samenleving. Dit doen we door fossiel rijden opmerkelijk te verduurzamen en elektrisch rijden opmerkelijk gemakkelijk te maken.

Klimaatpositief hoort bij meebouwen aan een betere ecologische balans en het verbeteren van het klimaat in economisch en sociaal opzicht. Dat sluit aan bij onze droom; een wereld waarin mensen in harmonie zijn met elkaar en de natuur. 

Zo kan je nu al laden met onze autopas. En kan je bij ons laadpalen kopen of huren. Maar ook het organiseren van de Passieparade zien we als een vorm van duurzaamheid. We delen kennis, inspireren anderen en maken verbinding. 

Organisatie in de praktijk

Dat is mooie theorie. Maar hoe ziet dat eruit in de praktijk? Onze collega Maaike vertelt: "Voordat ik bij MKB Brandstof ging werken dacht ik dat duurzaamheid alleen zat in bijvoorbeeld afval scheiden, minder plastic gebruiken en minder vlees eten. Dat probeerde ik, maar ik twijfelde of het verschil zou maken.

Ik werd enthousiast van de missie Klimaatpositief in 2025. Doordat we met ruim 70 collega’s binnen 5 jaar meer dan 50.000 klanten willen helpen met opmerkelijk verduurzamen of elektrisch rijden heb ik echt het gevoel dat we verschil gaan maken voor de wereld. Ik ben er trots op dat ik daar een bijdrage aan kan leveren. Mijn zoontje vond het eerst ‘stom’ dat ik bij MKB Brandstof ging werken, omdat hij vond dat auto’s niet goed voor het milieu zijn. Toen ik vertelde over wat we willen bereiken draaide hij helemaal bij en nu vertelt hij me wanneer er weer een nieuwe elektrische auto op de markt is. 

Sinds ik bij MKB Brandstof werk heeft het begrip duurzaamheid een veel bredere betekenis gekregen. Door de samenwerking, de verbinding en dat iedereen vanuit hun eigen talent werkt. Ik straal meer, en zit lekkerder in mijn vel. Vraag maar aan mijn vrienden!" 

Elk bedrijf Passiecratisch

Positieve maatschappelijke impact, daar gaat het bij een Passiecratische organisatie dus om. Maatschappelijk relevant zijn en iets bijdragen aan de samenleving. Binnen één maatschappelijk domein of zelfs een combinatie van domeinen. Alles in de kern moet kloppen, en bedrijven zouden moeten streven naar individueel werkgeluk bij alle medewerkers. Zodat collega's zoveel mogelijk welbevinden ervaren in hun werk. Via dit organisatiemodel organiseer je werk op een slimme, leuke en betere manier. Natuurlijk kom je daar niet zomaar. Daar zijn echt lef, doorzettingsvermogen en creativiteit voor nodig.

Doe ook mee

Wij geloven in deze organisatievorm. En willen andere bedrijven inspireren om het ook te omarmen. Lijkt het je wat maar heb je geen idee waar te beginnen? Neem dan contact op met een van onze collega’s, Martijn RaaijmakersEster van Manen of Maaike Kammerman.

Deel dit artikel