Wij MKB Brandstof

De man achter de pas

Hoe is het om in ons IT-team te werken? Onze eigen scrum master, Hasan Ankarali vertelt erover.

Voor de rubriek 'de mens achter de pas' spreken we om de zoveel tijd een collega over hun werkdag, hun leven en hoe ze tegen de zaken aankijken. Met deze keer de man die het op het technische vlak allemaal mede-mogelijk maakt: Hasan Ankarali. Officieel extern, maar toch gewoon een van ons: Hasan is een PEGA CSSA (Certified Senior System Architect) Tester. Bij MKB Brandstof is hij scrum master en coach in team IT. 

Je komt zo georganiseerd over, ben je dat ook?

"Nou, dat lijkt zo, maar dat valt wel mee hoor. Ik ben vooral flexibel, ik moet omgaan met  verstoringen, prioriteren en schakelen. Ik plan de avond van te voren de volgende dag, maar er komt vaak van alles tussendoor. Ik wil altijd tijd maken voor mensen tussendoor, en dan gaat alles schuiven op mijn agenda."

Hoe heet je rol en wat doe je? 

De scrum master ondersteunt het IT-team om software of een product op te leveren. 

Directe coach-aanpak

Hasan is ook coach in zijn team, en van de directe aanpak. Hij signaleert en benoemt het als hij ziet dat iemand niet lekker in zijn vel zit, op werk of privé. Of als iemand bijvoorbeeld al lang geen training heeft gedaan, of ergens in kan verbeteren. Hasan heeft een directe en warme manier van benaderen. We zouden zijn directe collega's moeten vragen wat ze daarvan vinden, maar ik kan me zomaar voorstellen dat ze die eigenschap waarderen. 

Sociaal type

Hij heeft met elke collega wel een leuke running gag en altijd tijd voor een praatje of een grapje. Dat maakt hem een succesvolle scrum master, want naast de protocollen van scrum, is er ruimte voor de menselijke kant. "Ik geloof in het contact met iedereen", zegt hij, "het is 8 uur slapen, 8 uur familie en 8 uur de vrienden van IT." 

Menselijk

Dat menselijke zit ook in de werkwijze van zijn team. Wanneer er een fout wordt gemaakt, wordt er gekeken naar het proces. Het testen bijvoorbeeld zo inrichten dat er altijd iemand meekijkt. Niemand wordt aangevallen, heel constructief. 

Wat houdt je bezig de hele dag?

"We zien elkaar tijdens de dagstart, dan gaan de antennes op scherp. Wij werken met opleveringen van twee weken. Heel doelgericht dus. Als er verstoringen zijn, of wijzigingen vanuit het bedrijf, ga ik op onderzoek uit. Mijn team hoeft dat niet uit te zoeken."

Aan het roer door zelfsturing

Ook in een zelfsturende organisatie is behoefte aan leiderschap en feedback-momenten. Binnen scrum is dat laatste mooi geregeld, door retro's. "Wij praten elke twee weken met elkaar over hoe het gaat. In ons team heeft iedereen zijn eigen superpower. Wij werken vanuit passie, een ontwikkelaar werkt met zijn superkracht. En ik probeer een veilige omgeving te creëren. zodat iedereen zijn gevoel kwijt kan. Soms gaat het dieper, dan gaan we in een andere sessie een op een verder. Maar als je zoveel feedback-momenten hebt, zijn ze ook minder spannend."

Thuiswerken tijdens corona

"Ik heb om de zoveel tijd gesprekken, ook over het thuiswerken. Je spreekt elkaar alleen in geplande meetings, over een bepaald onderwerp. Er is minder ruimte voor feedback of een praatje over je weekend, wat je normaal in de wandelgangen zou doen. Dus die koffie-klets-momenten plan ik ook in."

"We zijn een superheldenteam."

Weekstart met een buddy

"We gaan in team IT een buddy-systeem invoeren, iemand waarmee je de week start met een check in, en afsluit met een check out. En dan elke week een andere buddy. Kijken hoe dat bevalt. We moeten ons best doen om de verbinding sterk te houden, met elkaar en met het bedrijf."

Waar baal je van aan het einde van de dag? 

"Als ik niet al mijn werk heb kunnen doen. Dat komt vooral door verstoringen, als iets uitloopt heeft dat een domino-effect op mijn hele agenda. Dingen kosten nu meer tijd. Daar baal ik wel eens van, Dat ik niet optimaal mensen bij elkaar kan trekken. Op kantoor zeg je Jochem, Mira, Maaike, hebben jullie even? En je probleem is binnen een kwartier opgelost, bij wijze van spreken. Nu we thuis zitten, moet je eerst iemand bellen, en een ander een chat sturen, en in overvolle agenda's een meeting plannen."

Waar ben je blij mee aan het eind van de dag? 

"Als ik weet dat iedereen het naar zijn zin heeft en met plezier aan het werk is, heb ik mijn werk goed gedaan." Kortom, dat zijn team blij is, ondanks alle verstoringen. "Begin deze maand maakten wij een fout en iedereen in ons team stond klaar om mee te werken. Mensen werkten door in het weekend, uit zichzelf, niemand hoefde dat te vragen, echt een moment van super power."

Waar heb je geen zin in? Schuif je voor je uit? 

"Als ik moet kiezen tussen een collega spreken omdat dat nodig is, en iets testen of een item van mijn to do afstrepen, kies ik voor de collega." En dat maakt Hasan zo'n aanwinst voor MKB Brandstof. Op de lange termijn is kiezen voor de medemens altijd goed. 

Wat geef je mee aan mensen die bij ons willen werken?

"MKB is echt een vriendenclub, je hebt niet het gevoel dat je naar je werk gaat. Supergezellig. En als het nodig is gaan we ook knallen met z'n allen. Bij MKB is iedereen een superheld" lacht Hasan. Dat zegt wel genoeg over wat voor mens hij is.

We zoeken altijd supersterren

Wil je meewerken in ons IT-team? Kijk eens bij onze vacatures, we zijn altijd op zoek naar nieuw technisch talent. 

Deel dit artikel