Nu de eerste 3 maanden voor € 4,95

Wij MKB Brandstof

Collega vertelt: weer de weg op

Na een paar maanden thuiswerken en telefonische afspraken, mag Dennis Broman weer de weg op.

Vrijdag 13 maart, de exacte datum weet hij zelfs, stond Dennis Broman, accountmanager bij MKB Brandstof, met zijn vrouw op het vliegveld. De reis ging naar Spanje. Mooie plannen voor voetbalwedstrijden, kunstgaleries en lekker eten. Maar covid-19 was al in ons land en de onzekerheid hing in de lucht. Restaurants en musea gingen dicht, code oranje, code rood. Moesten ze wel gaan? Ze gingen niet. Op dinsdag 17 maart kondigde onze premier de intelligente lockdown af. En toen zag Nederland er ineens heel anders uit.

Dennis

Thuis werken was het nieuwe normaal en iedereen zat in hetzelfde schuitje. Niet meer naar kantoor gaan betekende voor iedereen iets anders. Voor sommige mensen was het een verademing van rust en middagwandelingen door het groen, voor anderen een hel van kinderoppas, huiswerk en google hangouts met slechte verbindingen.

Voor Dennis, een accountmanager, die voor zijn werk zo'n beetje de helft van de tijd op de weg zit, betekende het nogal een verandering. Hij richtte, zoals veel van ons, een plek in om te kunnen werken (deze tekstschrijver zit dit te typen aan een klein bureautje tussen bakken lego op de kamer van haar zoontje). De logeerkamer werd kantoor. Sales-afspraken gingen telefonisch. Onze Dennis is een goede verkoper, dus telefonisch boekte hij ook wel resultaat. Maar voor de bottom line en, niet onbelangrijk, zijn eigen gevoel en energie is het veel beter om mensen in het echt te ontmoeten. "Mijn kracht ligt aan tafel." verzucht hij.

En dat mag gelukkig weer. Deze week gaf hij alweer twee presentaties aan prospects (en haalde een mooie opdracht binnen, thank you very much) en mag hij weer lekker de weg op voor afspraken. Mensen passen zich gemakkelijk aan, merkt hij. Men schudt geen handen, en houdt afstand, maar dat went snel. We zijn er nog niet, maar er is verschil te merken. En samen komen we er wel.

Deel dit artikel