Nieuws

Tips en feiten over carwash

Een paar tips en feiten die je nog niet wist over de carwash.

Bezoek jij wel eens een carwash met onze gratis app Carwash met MKB Brandstof? Dan zijn deze tips en feiten speciaal voor jou!

Kom jij tijdens een afspraak het liefst stralend voor de dag met een schone bedrijfsauto? Dan bezoek je vast wel eens een carwash. Dit doe je het beste op zondag: de rustigste dag van de week. Benieuwd welke handige informatie we nog meer uit onze app Carwash met MKB Brandstof haalden? Lees dan snel verder.

Auto wassen Nederland

Allereerst is het opvallend dat een grote groep Nederlanders zijn auto helemaal niet wast. Dit blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie BOVAG, twee jaar geleden. Zeven procent van de ondervraagden heeft geen behoefte aan een glanzende auto: maar liefst 600.000 auto’s. Terwijl je auto een stuk langer meegaat als je deze regelmatig wast. Vuil, stof en roest krijgt dan namelijk niet de kans om zich te hechten aan de lak van je auto.

Gelukkig wassen alle overige Nederlanders hun auto gemiddeld vier á vijf keer per jaar. Het percentage dat dit het liefst thuis op straat doet, daalt elk jaar. Steeds meer gemeenten verbieden dit zelfs. Je auto wassen in de carwash is namelijk milieuvriendelijker. Wasstraten zijn gebonden aan strenge milieueisen. Zo hebben zij een eigen afvoersysteem, waardoor het verontreinigde water niet rechtstreeks het riool ingaat. Daarnaast gebruiken zij geen drinkwater, maar grondwater én hergebruiken ze deze ook nog.

Carwash feiten

Tijd voor leuke weetjes. Uit onze app Carwash met MKB Brandstof haalden we de volgende opvallende informatie:

  • Vrijdag en zaterdag zijn de drukste dagen, zondag de rustigste dag;
  • In 2021 werden de meeste auto’s gewassen in juni en de minste in januari. In 2020 was dit juist precies andersom, waarschijnlijk vanwege de pandemie;
  • Ondernemers in de financiële sector gaan het vaakst naar een carwash;
  • Een wasprogramma duurt gemiddeld tussen de tien en twintig minuten;
  • Auto’s van het merk Volkswagen worden het vaakst gewassen in een carwash;
  • De gemiddelde prijs per wasbeurt was het afgelopen jaar elf euro en drie cent, exclusief BTW;
  • In het afgelopen jaar was de hoogste prijs voor een wasbeurt 250 euro. Dit gebeurde maar liefst drie keer, op verschillende locaties;
  • De populairste carwash in het afgelopen jaar was Loogman Carwash in Amsterdam.

Auto wassen met de Carwash-app

Je auto wassen in de carwash is sneller, makkelijker én duurzamer. Met onze gratis app Carwash met MKB Brandstof zie je in één oogopslag waar je in de buurt je auto kan wassen. Je hebt de keuze uit ruim 1200 aangesloten wasstraten in Nederland en betaalt eenvoudig met onze autopas. Nooit meer bonnetjes bewaren dus!

Deel dit artikel