Nieuws

De laagste brandstofprijs in vijf grote steden

Wat doet de schommelende olieprijs met de prijs aan de pomp?

De brandstofprijs stijgt en dat is een domper voor automobilisten. Wij zochten uit waar je in de grote steden het voordeligst tankt. 

De laagste brandstofprijs in 5 steden
We bekeken per stad bij welk pompstation een liter benzine (E5) of diesel (B7) het goedkoopst was in de periode februari t/m maart 2021. De gemiddelde benzineprijs is namelijk met 11% gestegen en diesel met 14% ten opzichte van vorig jaar. Pomphouders concurreren door korting te geven op de landelijke adviesprijs, die nu op 1,85 euro per liter staat voor Euro 95 (E10) en 1,49 euro per liter voor diesel (B7).

Waar tanken ondernemers?

Uit onze data blijkt dat ondernemers het meest tanken in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Breda. Zie het overzicht voor waar je in die steden het goedkoopst tankt. Onze korte conclusie hieronder. 

  • Amsterdam en Breda: bij Makro is Euro 95 (E10) het goedkoopst met 1,60 euro per liter. 
  • Breda, Amsterdam en Utrecht: in deze steden is diesel (B7) het goedkoopst. Bij Sakko Nieuwe Kadijk in Breda betaal je 1,26 euro per liter. Gevolgd door de Makro in Amsterdam waar diesel 1,28 euro per liter kost. En tot slot betaal je 1,29 euro bij Iesberts in Utrecht.

Tank op het juiste moment
Ook het moment van de dag waarop je tankt, maakt verschil. Wij zien dat gebruikers voornamelijk doordeweeks tanken. En dat is maar goed ook, want op zaterdag en zondag zijn de pompprijzen doorgaans hoger. Sommige pomphouders doen aan dynamic pricing: ze passen gedurende de dag hun prijzen aan, als reactie op het tankgedrag van hun klanten of om de reputatie van ‘goedkoopste pomp’ te behouden. 

Altijd goedkoop tanken met de app
Door optimisme over economische groei, door o.a. de totstandkoming van vaccinatieprogramma’s, zal de brandstofprijs de komende tijd nog wel fluctueren. Wil je besparen op brandstof? Gebruik dan onze app, daarin wordt de actuele pompprijs steeds bijgewerkt.

Onze app toont overal in Nederland de actuele prijs aan de pomp, waarmee de keuze bij de automobilist blijft”, aldus Jochem Paarlberg, businessmanager Fossiel. 

Deel dit artikel