Events

Passieparade: sporten en bewustzijn

Voel je energie (weer) stromen met yoga, sport en bewustzijnsoefeningen tijdens de Passieparade.

Individueel werkgeluk is de basis van passiecratisch organiseren. Als organisatie schep je de randvoorwaarden waarin gewerkt wordt vanuit talenten en drijfveren. Wij noemen dit situationeel, of voorwaardelijk werkgeluk. Daarnaast is er onvoorwaardelijk geluk; waarbij je werkt vanuit een diepe innerlijke rust. Die twee versterken elkaar. Naast alle kennissessies, workshops en inspiratie tijdens de Passieparade geven we iedere week een sport- of yogales en bewustzijnsoefening mee. Niet zweverig maar gewoon even uit de waan van de dag en bewust worden van waar jij staat. Oké, misschien een heel klein beetje zweverig. Maar ook heel fijn en nuttig.

Yoga: woensdag 28 juli en 11 augustus 8.15 - 9.00 uur

Darcy Ecoma Verstege

Oprichter en eigenaar The Love at First Tribe

Darcy is van huis uit criminoloog maar verruilde de academische wereld een paar jaar geleden voor de yogamat. Ze specialiseert zich in yoga en meditatie voor bedrijven, waarbij het reduceren van en omgaan met stress centraal staan. Samen met Emma heeft ze Loveatfirsttribe opgericht om yoga en meditatie voor iedereen toegankelijk te maken. Ze noemen zich yoganomads/dorks, en zijn verliefd op Rotterdam. Darcy geeft uitdagende maar toegankelijke yogalessen met een gezonde dosis humor. Naast veel online lessen geeft Darcy steeds vaker een yogalesje op Hofplein 19!

Bewegen is gezond
Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Wie regelmatig sport of yoga doet merkt allerlei positieve veranderingen in het leven. Tijdens het bewegen kan je even ontsnappen aan het denken. Het is lichamelijk gezond, maar ook mentaal merk je veel voordelen. Wie regelmatig sport zit lekkerder in zijn vel. Je krijgt meer kracht, meer longcapaciteit, meer conditie en daarmee meer energie. Je staat steviger in het leven en voelt je sterk en fit. Sterker nog, na ongeveer een halfuur sporten komt er in je lichaam een stofje vrij waardoor je je gelukkig gaat voelen. Een gevoel wat je bijvoorbeeld in stressvolle periodes goed kunt gebruiken

Sport: woensdag 4 augustus en 18 augustus 8.15 - 9.00 uur

Dieke van Paassen

Vitaloog® en Sportinstructrice

Vitaloog® Dieke is vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één. Dieke zet o.a. de vitaliteitsschijf van vijf in om mensen te begeleiden naar meer vitaliteit, zodat ze (nog) meer resultaat uit hun (werkende) leven kunnen halen. Dieke bekijkt iedereen als individu en boekt zo vooruitgang. Sinds covid deed ze al meerdere online sportlessen voor MKB Brandstof en ook tijdens de Passieparade verzorgt zij met veel plezier de 2 sportlessen. 

Samen met haar man Martijn en 2 dochters is ze regelmatig te vinden in Italië. Zo ook 18 augustus, wanneer ze ons een sportlesje geeft vanaf haar vakantieadres.

Bewustzijnsoefeningen

Werken vanuit een diepgevoelde innerlijke rust. Geen energie verliezen aan innerlijk verzet, onnodige stress of andere energielekken. Maar juist ontspannen zijn door bewustzijn en vanuit daar beslissingen nemen. 

Zie je bewustzijn als een spier die je kan trainen. Door regelmatig stil te staan, te luisteren naar je adem en te focussen op wat je voelt in je lichaam kom je dichterbij je eigen bewustzijn. Het klinkt zweverig maar eigenlijk is het dat juist helemaal niet. Je bent met wat zich op dit moment, hier en nu, aandient. Meer niet. 

Tijdens de Passieparade ontvang je iedere week een e-mail met een bewustzijnsoefening. Dit is bijvoorbeeld een opdracht, of een wandelpodcast. Een ingesproken verhaal dat je kan luisteren terwijl je een wandeling maakt, waarna je zelf nog even kan stilstaan bij wat het met je doet.

Wandel-podcasts

Martijn Raaijmakers

Directeur MKB Brandstof

De wandel-podcasts zijn ingesproken door Martijn Raaijmakers. Martijn is een veelzijdige man. Initiatiefnemer van Topjaar, spreker, schrijver én directeur van MKB Brandstof. Hij draagt graag een steentje bij aan een samenleving die meer in balans is. Kenmerken van zijn aanpak zijn zelfsturing vanuit passie, slimmer beter en leuker samenwerken en maatschappelijke impact creëren en ondersteunen. Hij woont in Nijmegen met zijn meidengezin en geniet van wandelingen in de omgeving met zijn jonge pup; Bodhi.

Passieparade van MKB Brandstof

We vieren ons jubileum met jou. Met 4 weken lang interviews, kennissessies, yoga- en sportlessen en meer, tijdens de Passieparade van MKB Brandstof. Alles om jou te inspireren en het meeste te halen uit je -werkende- leven! Om zo de wereld een klein beetje mooier te maken.

Meld je nu aan

Deel dit artikel