Events

Passieparade: de kennissessies

De sprekers voor de kennissessies van de Passieparade zijn bekend. Ontdek ze hier.

Organisatiebelang is in een passiecratische organisatie de brug tussen de kern, individueel werkgeluk van medewerkers en maatschappelijke impact van je organisatie. Tijdens de Passieparade organiseren we 4 kennissessies voor iedereen die vanuit zijn eigen talenten en kracht wil werken. Tevreden werken vanuit je talenten, aan een heldere visie gericht op effectiviteit. Dat is hoe je een passiecratische organisatie op een slimmere, betere en leukere manier inricht. Natuurlijk kom je daar niet zomaar. Er komen keuzes, lef, doorzettingsvermogen en creativiteit bij kijken om dit voor elkaar te krijgen. De kennissessies vergroten jouw kracht binnen je werkomgeving. 

Kennissessie 1: Werkgeluk staat voorop
Dinsdag 27 juli 13.30-14.30 uur 

Wat is werkgeluk en waarom hebben we het er steeds over? In deze kennissessie verteld Tessa (cultuurversterker bij MKB Brandstof) over de verschillen tussen werkgeluk, bevlogenheid en amplitie (het verschil in bestrijding, preventie en daar nog een stap voor). De verschillende aspecten waar je als organisatie op moet letten komen aan bod en over hoe we dit bij MKB Brandstof aanpakken. Maar we gaan ook aan de slag met waar je zelf invloed op hebt. 

Kennissessie: Werkgeluk staat voorop

Tessa Koopman

Cultuurversterker, werkgeluk-deskundige en havercappuccino-verslaafde

Tessa Koopman, cultuurversterker, werkgeluk-deskundige en haver cappuccino-verslaafde uit Amersfoort werkt nu 3 jaar bij MKB Brandstof. Ze is ervan overtuigd dat mensen kunnen floreren als je ze ruimte en aandacht geeft. Bij MKB Brandstof onderzoekt ze werkgeluk en voert interne communicatie. En organiseert zij events als deze Passieparade. Naast koffie wordt ze gelukkig van de kleinste dingen als geiten, cherry tomaten, en haar Griekse adoptiehondje Toffee.

Kennissessie 2: Vitaliteit en hybride werken
Dinsdag 3 augustus 13.30- 14.30 uur

De afgelopen periode was het grootste thuiswerk-experiment ooit. Er werd altijd al onderzocht hoe thuiswerk goed te organiseren. Maar werken vanuit kantoor bleef de standaard. Het afgelopen jaar werkten we ineens massaal thuis, met alle uitdagingen van dien. Inmiddels gaan we weer deels naar kantoor. In deze kennissessie leer je hoe je hiermee omgaat. En hoe je fit en productief blijft bij hybride werken.

Je kan vitaliteit zien als een soort persoonlijke batterij. Met een volle batterij beschik je over genoeg energie en kan je alle activiteiten aan. Je batterij kan ook leeg raken door energieverbruik of een energielek zoals stress of werk dat niet bij je past. 

We onderscheiden 5 deelgebieden van vitaliteit:

 • Vitalogisch (zelf-bewustzijn): Voel je het nut & de noodzaak rondom vitalere keuzes.
 • Fysiologisch (fysiek welzijn): Je lichaam en je levensstijl.
 • Psychologisch (mentaal welzijn): Het mentale aspect en gedrag.
 • Ecologisch (sociaal welzijn): Het samenspel tussen jou en je omgeving.
 • Filosofisch (spiritueel welzijn): Je talenten en je drijfveren.
Kennissessie: Vitaliteit en hybride werken

Margot van Hoijdonck

vitaloog, psycholoog, loopbaanprofessional en ondernemer

Als vitaloog, psycholoog, loopbaanprofessional en ondernemer is Margot van Hoijdonck ervan overtuigd dat meer vitaliteit op de werkvloer de organisatie en werknemers laat floreren en helpt om in de organisatie optimaal te presteren. Margot is een geboren optimist en blijmaker en gek op haar honden Juultje en Lilo.

Kennissessie 3: Talenten
Dinsdag 10 augustus 13.30-14.30 uur

Je grootste talenten bevatten de sleutel tot prestaties, succes, en groei naar persoonlijke uitmuntendheid:

 • Basis voor presteren: Word bewust van je talenten en bouw je zelfvertrouwen op.
 • Leer jouw sterke punten te ontwikkelen en toe te passen om jouw prestatieniveau te verhogen. 
 • Wanneer je de talenten van jezelf en je collega's kent, kun je leren om mensen verschillend te benaderen, gebaseerd op hun individuele kwaliteiten. 

Marcus Buckingham en Donald Clifton, verbonden aan onderzoeksbureau Gallup, ontdekten dat veel mensen hun eigen talenten niet kenden. Ze gingen met succesvolle mensen over de hele wereld in gesprek en concludeerden dat de mate waarin je je talenten kwijt kunt in je werk, bepalend is voor je succes en voldoening. Op basis van die informatie ontwikkelden zij een methode die je helpt ontdekken wat je talenten zijn en hoe je deze bewust kunt inzetten in je werk. Deze methode noemen zij de StrengthsFinder-methode of in goed Nederlands: de Sterke Punten methode.

De methode begint met het maken van een digitale test: een combinatie van vragen en stellingen die resulteert in een beschrijving van je vijf meest bepalende talenten. Vervolgens onderzoek je hoe je deze talenten verder kunt ontwikkelen tot je specifieke Sterke Punten en hoe je deze meer in kunt zetten in je dagelijks werk.

Kennissessie: Talenten

Ester van Manen

organisatieversterker en coach

Ester is organisatieversterker en coach bij MKB Brandstof. Al bijna 10 jaar werkt ze bij ons en nog steeds weet ze veranderingen persoonlijk om te zetten. Ester kan strategie vertalen naar operationele doelen en verliest nooit het individu uit het oog. Ze woont in de mooiste stad van Nederland: Rotterdam, en houdt ze van wandelen, en thee met iets lekkers.

Kennissessie 4: Doelen en OKR-methode
Dinsdag 17 augustus 13.30-14.30 uur

Vertaal een strategie en visie naar concrete doelen en maak een goede planning

De OKR-methode wordt veel gebruikt. Je bepaalt met je team op basis van Objectives de Key Results. Aan de hand waarvan je concrete initiatieven neerzet om in een bepaalde periode, meestal een kwartaal, uit te voeren. Op deze manier kan je voortgang monitoren. Objectives zijn ambitieuze doelen die door de Key Results kleiner en meetbaar worden.

In deze kennissessie deelt Niels zijn ervaringen met OKRs en brengt hij aan de hand van concrete voorbeelden de theorie tot leven. Je krijgt als deelnemer écht de handvaten mee om antwoord te geven op de vragen:

 • Wat wil ik bereiken?
 • Hoe ga ik dit bereiken?

Door met elkaar de theorie af te pellen kan je na de sessie direct aan de slag met jouw eigen (persoonlijke) OKR. Verder staan we tijdens de sessie stil bij:

 • Meer focus en duidelijkheid creëren voor jezelf en binnen jouw bedrijf.
 • De manier waarop OKR jouw meer ‘slagkracht’ geeft om ambities te realiseren.
 • Hoe je per kwartaal wendbaar blijft als organisatie en snel kan inspringen op koerswijzigingen en veranderde situaties.
 • Het verhogen van de betrokkenheid van collega’s en het bevorderen van de interne samenwerking.

Ook privé
Formuleer ook persoonlijke doelstellingen met OKR. Niels zal zijn persoonlijke OKR met jullie delen. 

Kennissessie Doelen en OKR-methode

Niels Kamper

Owner @ SPARKR. Lead Consumentenbond Academy & Way of Working

Niels Kamper helpt zelforganiserende teams met strategie en begeleidt OKR-sessies. Zo heeft hij ondertussen al honderden doelen kunnen stellen en helpen uitvoeren. Zijn positieve en menselijke instelling helpen daar enorm bij. En tegenwoordig komt bij de online sessie vaak zijn kat voorbij, vraag gerust haar naam. Niels woont samen met zijn vriendin in Wassenaar.

Passieparade van MKB Brandstof

We vieren ons jubileum met jou. Met 4 weken lang interviews, kennissessies, yoga- en sportlessen en meer, tijdens de Passieparade van MKB Brandstof. Alles om jou te inspireren en het meeste te halen uit je -werkende- leven! Om zo de wereld een klein beetje mooier te maken. 

Meld je nu aan

Deel dit artikel