Duurzame mobiliteit

Persbericht: Alle Europese laadlocaties in één app

Persbericht: Alle Europese laadlocaties in één app.

ROTTERDAM – De Rotterdamse autopasaanbieder MKB Brandstof werkte de afgelopen maanden aan een nieuwe functie in haar Parkeren & Laden app. Hierdoor zijn per 1 oktober 2021 álle Europese laadlocaties zichtbaar. Het bedrijf draagt hiermee bij aan een klimaatpositief Europa.

Laden in Europa

Volgens Jos Heubers van MKB Brandstof onderscheidt het bedrijf zich met de volledigheid aan zichtbare laadlocaties en de goede dekking in het buitenland. “Maar liefst meer dan 200.000 laadpunten in Europa accepteren onze autopas. Maar omdat wij willen dat ondernemers áltijd hun elektrische voertuig kunnen opladen, tonen we ook de laadlocaties waarmee wij geen verbinding hebben. Zo ligt de drempel om over te stappen van brandstof naar elektrisch steeds lager. Dat vinden wij het belangrijkste!”

Toekomst mobiliteit is elektrisch

Nederland loopt voorop op het gebied van laadlocaties. Maar om de EU – volgens ambitie van de Europese Commissie – tegen 2050 volledig klimaatneutraal te krijgen, is meer nodig. Daarom neemt MKB Brandstof het voortouw in de veranderende markt van duurzame mobiliteit. De focus verplaatst van tanken naar laden, met het uiteindelijke doel: al haar ondernemers in 2025 klimaatpositief op weg.

Deel dit artikel