Duurzame mobiliteit

Nieuw: Europese laadpunten zichtbaar

Binnenkort op zakenreis in Europa? Pak gewoon je elektrische auto. Onze app Parkeren & Laden met MKB Brandstof heeft een gloednieuwe feature!

Binnenkort op zakenreis in Europa? Pak gewoon je elektrische auto. Onze app Parkeren & Laden met MKB Brandstof heeft namelijk een gloednieuwe feature. Hierdoor zijn beschikbare laadpunten in Europa zichtbaar. Zorgeloos op reis dus.

Laden in Europa

Heb je een klantafspraak in Frankrijk? Of een projectbezoek in Duitsland? Waar je ook naartoe gaat, met je elektrische auto red je het wel. Het vergt misschien iets meer planning dat je gewend bent, maar een tripje naar de meeste bestemmingen in Europa is goed te doen. De Europese Commissie ambieert tenslotte dat de EU tegen 2050 volledig klimaatneutraal is.

Nederland loopt voorop op het gebied van laadpunten, maar er wordt hard gewerkt aan de toegankelijkheid van elektrische voertuigen voor alle Europeanen. Zo komt er binnenkort EU-geld beschikbaar voor vier miljoen nieuwe laadpalen. Op dit moment laad je je elektrische auto op – met onze autopas –  in deze Europese landen, met deze dekking.

Feature Parkeren & Laden app

Vanaf nu zijn niet alleen alle Nederlandse, maar ook veel Europese laadpunten zichtbaar in onze app Parkeren & Laden met MKB Brandstof. En bij maar liefst meer dan 200.000 locaties laad je je elektrische auto gemakkelijk op met onze autopas.

Alle voordelen op een rij:

  • In één oogopslag zien of een laadpaal beschikbaar is.
  • Europese tarieven worden een-op-een doorberekend. Indien mogelijk gemaakt door de laadpaalaanbieder is het tarief zichtbaar in de app.
  • Handige informatie per laadpaal altijd bij de hand. Denk hierbij aan een storingstelefoonnummer, het merk van de aanbieder, de afstand tot de paal en de navigatieroute ernaartoe.
  • Overige laadpunten in Europa – waarbij je niet terecht kan met ons autopas – zijn óók zichtbaar in de app. Deze staan aangegeven met een grijs icoon.
  • Voeg gemakkelijk laadlocaties toe aan je favorieten en filter zoals je dat nu voor Nederland gewend bent.
  • Al je laadbeurten maandelijks op één verzamelfactuur. Geen gedoe met bonnetjes.

Goed om te weten: parkeren met onze autopas kan alleen in Nederlandse gemeenten.

Tips op reis met elektrische auto

Is jouw eerstvolgende bestemming al geboekt? Ga dan elektrisch én comfortabel op reis met de volgende tips:

  • Check van tevoren in onze app welke laadpunten er langs je route liggen.
  • Check van tevoren in onze app welke laadstekker je nodig hebt. In Frankrijk en Italië was de Type 3-stekker bijvoorbeeld enige tijd de standaard.
  • Filter in onze app op ‘snelladers’. Zo ben je zeer snel weer onderweg.
  • Houd een constante snelheid aan voor de beste actieradius: de maximale afstand op een volle accu.

Download app Parkeren & Laden met MKB Brandstof

Direct uitproberen? Download onze gratis app Parkeren & Laden met MKB Brandstof. Veilige reis!

Nu downloaden

Deel dit artikel