Duurzame mobiliteit

Je eerste elektrische autorit doen in Zandvoort?

Direct na de Formule 1 in september vindt de EV Experience plaats op het circuit van Zandvoort. Wij spraken de organisator Maarten Pompen.

Maak kennis met Mister Electric

Maarten Pompen noemt zichzelf Mister Electric, dat vraagt om uitleg. “Ik ben gepassioneerd over wat ik doe;  evenementen organiseren in de autobranche. Voorheen organiseerde ik de AutoRAI en 3 jaar geleden richtte ik mijn eigen bedrijf op. Ik besloot me te specialiseren in elektrisch vervoer. Ik vind het leuk om onderdeel te zijn van de energietransitie en evenementen te organiseren die bijdragen aan een emissievrij Nederlands wagenpark... Ik heb het niet zo met al die uitgebreide functietitels in het zakelijke leven, daarom ben ik graag gewoon Mister Electric," zegt hij lachend.

Naast de EV experience organiseert Maarten Fully Charged LIVE Europe, in de RAI, van 18 t/m 20 maart 2022. Fully Charged is ‘s werelds grootste Youtube-kanaal over EV’s en schone energie. En binnenkort organiseert hij een nieuw evenement in het Oosten van het land, op de vliegbasis van Twente, ook elektrisch natuurlijk.

2e editie EV experience
Dit jaar wordt de 2e editie van de EV Experience gehouden, op 24, 25 en 26 september 2021. De eerste was vorig jaar tijdens de intelligente lockdown. "We waren toen meer jurist dan evenementenorganisator," geeft Maarten aan. "We konden alles zo inrichten dat we een doorstroom-locatie werden en daarmee waren we het enige evenement in Europa dat door mocht gaan. Voor dit jaar borduren we voort op het draaiboek van vorig jaar. Aangezien 3 weken voor ons event, de Formule 1 wordt gehouden, kunnen wij met 99% zekerheid zeggen dat het doorgaat. Je zit bij ons event niet schouder aan schouder op de tribune, dat scheelt ook."

Voor wie is dit event?
Voor iedereen die rondloopt met de gedachte; ik wil wel overstappen naar een elektrische auto, maar ik weet niet hoe. Tijdens het event worden al je logistieke en fiscale vragen beantwoord. Zowel voor gehele wagenparken als voor zzp'ers. Naast de aanschaf van de auto moet je  rekening houden met de laadmogelijkheden. Er worden meerdere workshops georganiseerd door de Vereniging Elektrische Rijders (VER). Naast al deze kennis gaat het erom elektrisch rijden te ervaren. Alle automerken zijn aanwezig en daarnaast verschillende tweewielers. Je kan gewoon zelf in een elektrisch auto op het cricuit rijden. Je voelt de acceleratie en je stapt met een glimlach uit, gegarandeerd."

"Ik vind het het mooiste om mensen te inspireren om de overstap te maken met de juiste kennis en ervaring."

Elektrisch rijden
Zelf rijdt Maarten ook regelmatig in een elektrische auto. Hij is ervan overtuigd dat we met elkaar überhaupt minder auto’s nodig hebben, en de auto's die we hebben zouden elektrisch aangedreven moeten zijn. Zeker nu we meer vanuit huis werken. Samen met zijn buurtbewoners zette hij een mooi deelproject op met 4 elektrische auto’s. Deze worden altijd netjes en goed onderhouden, de buurt doet het echt met elkaar. Ze delen de 4 auto’s met 60 huishoudens en dat gaat goed, er zijn plannen om dit wagenpark uit te breiden. Zelf hebben ze ook nog een auto, maar het doel is wel dat deze eruit gaat. En naar het circuit gaat hij fijn op zijn e-bike.

Tip: integraal verduurzamen

Als je als ondernemer wilt verduurzamen, kijk dan verder dan je auto's en meer integraal. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen om je eigen stroom op te wekken. En aan de mogelijkheden om te investeren in laadfaciliteiten. Mensen gaan (straks) veel meer laden op kantoor. Zowel jij zelf, je eventuele personeel, als je klanten en bezoekers. Zo zou dit ook een verdienmodel kunnen worden voor je door andere EV-rijders bij jou te laten laden, een win-win situatie. 

Welke vragen heb jij over elektrisch rijden?

Op welke vraag zou jij antwoord willen, waar ben je specifiek naar op zoek? Maarten en zijn team komen graag met je in contact zodat ze vragen van ondernemers uit de praktijk kunnen beantwoorden en hen helpen de overstap naar elektrisch rijden te maken. Link met Maarten en stel je vraag. Of kom naar de EV Experience en ontmoet hem in levende lijve.

Wij zijn er ook

Naast de vele automerken is MKB Brandstof er ook op de EV Experience. Wij hebben onszelf als doel gesteld dat in 2025 al onze ondernemers klimaatpositief onderweg zijn. Voor een deel van onze ondernemers is elektrisch rijden een mooie invulling. En het mooie is dat je met onze autopas nu al kan laden. Deze laadpas werkt in Nederland bij alle laadpalen én in Europa! Ook zullen wij in onze pitbox onze verschillende laadpaal-opties tonen. Er zijn elke dag verschillende collega’s van MKB Brandstof aanwezig om met je in gesprek te gaan over klimaatpositief ondernemen en meer.

Wil je erbij zijn in september? Wij mogen je een mooie korting aanbieden. Via deze link en met deze code: EVEXPMKBBRANDSTOF koop je je Experience Ticket met 10 euro korting. Tot eind september!

Deel dit artikel