Duurzame mobiliteit

Ga nog dit jaar elektrisch

Overweeg je al langer om over te stappen op een elektrische auto? Dan is nu een mooi moment om de sprong te wagen.

De bijtelling voor elektrische auto's gaat in 2021 omhoog, dus stap nog in december over op een FEV (full electric vehicle) want dan profiteer je nog vijf jaar van het lagere bijtellingstarief.

In 2021 geldt straks een bijtelling van 12% over de eerste 40.000 euro van de cataloguswaarde van je nieuwe auto. Dat is nu in 2020 nog 8%, en de drempelwaarde is hoger met 45.000 euro.

Om elektrisch rijden te stimuleren, rekent de Belastingdienst ook in 2021 een lagere bijtelling voor volledig elektrisch aangedreven auto’s. Maar die gaat dus wel wat omhoog in vergelijking met 2020.

De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de zakelijke auto. In 2020 zijn er twee tarieven voor de bijtelling: 8% en 22%. Die bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

bron: belastingdienst.nl

Fiscale voordelen van (volledig) elektrisch

• Geen wegenbelasting.
  • Geen belasting personenauto’s en rijwielen (BPM).
  • Je hebt als ondernemer recht op de MIA en/of VAMIL investeringsaftrek.

Tip van collega Jos Heubers, productmanager; "Voor kleine ondernemers zoals zzp'ers, timmermannen, loodgieters en schilders, is er een extra financiële vergoeding als ze hun oudere bestelauto inruilen voor een EV. Hoe die wordt uitgekeerd en hoe groot dat "extra steuntje in de rug" is, is nog niet bekend."

Houd voor updates deze site in de gaten, we houden je graag op de hoogte.