"Wij willen groeien in kwaliteit, niet op formaat"

Sjoerd van der Velden - BvdV

Sjoerd van der Velden startte zijn advocatenkantoor op in 2006 met zijn compagnon Harm Bruggink. Sjoerd is een advocaat en daarom "geen prototype ondernemer". Maar een standaard advocatenkantoor runt hij ook niet. Hij praat met Kees de Jong over hoe de Semco stijl binnen zijn kantoor wordt gehanteerd, naar grote tevredenheid en succes.

Als iemand tot laat op kantoor blijft, wordt 'ie daar op aangesproken, of het wel goed gaat thuis of in het werk. Mooie oplossingen vind je bijvoorbeeld in het bos, niet als je avonden lang doorbikkelt. Bij BvdV werk je alleen parttime. Per saldo is het resultaat voor het bedrijf veel beter, maar ook voor de klant. Vrijheid en vrije tijd leiden tot creativiteit.

Sjoerd praat met Kees over hoe het is om als advocaat óók ondernemer te zijn. Dat controle binnen een bedrijf een illusie is en alleen tot ergernis leidt en waarom volgens deze advocaat een dun contract vaak beter is dan een dik contract.