"We pakten het beste van holocratie"

Robbert-Jan van Oeveren - Koos Service Design

Robbert-Jan van Oeveren en compagnon Jules Prick. Koos Service Design heeft 25 man in Amsterdam en een internationaal kantoor in Lissabon. Bij iedere nieuwe groeifase in de afgelopen negen jaar hebben de studievrienden taken geëvalueerd en herverdeeld. Steeds meer uitbesteden en mensen aannemen voor taken. Dat bracht ruimte. Werken in kleine teams en meer zelfsturend was een logische volgende stap.

Kees de Jong, ondernemer en coach bij NLgroeit, gaat in gesprek met Robbert-Jan over de groei van Koos Service Design. Kees deelt zijn reserveringen over holocratie. Robbert-Jan laat vanuit zijn ervaring de andere kant zien. Met alle medewerkers heeft Koos Service Design een gedeeltelijke zelfsturende vorm gevonden. Stapsgewijs voegen Robbert-Jan en zijn partner aspecten toe die geschikt lijken. Nu het bedrijf een filiaal in Lissabon heeft geopend, reist de vraag; hoe groeien we op internationaal vlak? De ondernemers bespreken de mogelijkheden en risico’s van het bouwen van een internationaal bedrijf.