Wat beweegt... Mark Jordaan

Wat beweegt... Mark Jordaan

Mark Jordaan - Giraffe Coffee

“Er zijn zoveel mensen die nog nooit in hun leven echt goede koffie hebben gedronken.”

Mark Jordaan is mede-eigenaar van koffiebranderij Giraffe Coffee in Rotterdam. Hij begon drie jaar geleden zijn bedrijf vanuit het inzicht dat we naar koffie zouden moeten kijken zoals naar goede wijn. “Mijn persoonlijke missie is dat we in Nederland steeds betere koffies gaan drinken... Dat we bewuster bezig zijn met wat we drinken en waarom we dat drinken; want er is zoveel mogelijk.”

“Aan het begin is het lastig. Twee, drie keer in de maand stonden we op evenementjes om onszelf een beetje te promoten en om maar een paar bakjes koffie te verkopen; zodat er maar wat gebeurde. Op een gegeven moment gaat dat zo’n wissel trekken, omdat je zomaar 80-90 uur aan het rondrennen bent… en aan het eind van de maand is daar nog niets van terug te zien.”

In de afgelopen drie jaar als ondernemer is zijn perspectief veranderd: “Daar heb ik nog het meeste over geleerd; over hoe ‘de wereld werkt’. Dat is gewoon heel anders dan wanneer je er met een consumentenperspectief naar kijkt. Dat is super leerzaam geweest. Het is grappig naar jezelf te kijken en daar die hele ontwikkeling in te zien.”

Leveren aan de kleinere klanten is extra mooi: “Dat zijn ook gewoon mensen die een horecazaakje hebben, die ook ondernemer zijn en daar veel tijd in steken. Daar krijg je heel veel waardering van, als je met dat soort mensen kan samenwerken.”

Wat is jouw mening over Groeifactor? Hoe kunnen wij de ondernemersverhalen nog beter aan laten sluiten op jouw groeiambitie? Laat het ons weten en vul de enquête in.

Uitgelezen? Delen maar!

Groeifactor-app

Ondernemers-inspiratie voor onderweg: luister gesprekken, kijk video’s, lees artikelen.