"Toen ik ging delegeren werd mijn werk leuker"

Huub Nelis - Youngworks

Huub Nelis werkt als specialist voor partijen die strategisch nadenken over onderwijs, hun relatie met jongeren en hun eigen toekomstontwikkeling.

In 1998 richtte hij Youngworks op, het onderzoeks- en communicatiebureau gespecialiseerd in het bereiken van de jongste generaties. Youngworks maakt (reclame)campagnes voor overheden, bedrijven, universiteiten en scholen, maar helpt deze partijen ook om scherp in te blijven spelen op de behoeften van jongeren.

In een openhartig gesprek met Kees de Jong vertelt Huub over de lessen uit zijn communicatiebureau. Over leiderschap in tijden van pieken en dalen. Hoe de juiste mix tussen testosteron en oestrogeen een bedrijf harder kan laten groeien. Hoe een prullenbak van 300 euro symbool kan staan voor een aanstaande crisis, en waarom je binnen je bedrijf niet iedereen directeur moet gaan noemen.

Dit gesprek gaat over de verschillende fases van zijn bureau, over financiële discipline en wat het betekende toen het bedrijf terugging van 40 medewerkers naar 25. Huub vertelt op welke punten hij zichzelf is tegengekomen in zijn twintig jaar als ondernemer.

Uitgelezen? Delen maar!

Groeifactor-app

Ondernemers-inspiratie voor onderweg: luister gesprekken, kijk video’s, lees artikelen.