"Ik kocht mijn bedrijf op marktplaats"

Rene Bandsma - Xenosite

René Bandsma plaatste een advertentie op marktplaats en kocht Xenosite van de oude eigenaar. Het "ging op de kop verkeerd." Het bedrijf had schulden, en de financiën waren niet op orde. Hij wist niet wat due diligence betekende. Begrijpelijk ging het daarna niet helemaal soepel. Sindsdien doet hij wel onderzoek.

René is een optimistische, blije ondernemer met een echte ondernemersgeest. Hij ziet met zijn "Friese boerenverstand" kansen in onverwachte hoek. Op vakantie in Japan bijvoorbeeld zien dat het pinnen daar veel sneller ging, en daar vervolgens op inspelen. Kees de Jong ondervraagt hem over zijn bedrijf, en over zijn grote droom van het verslaan van KPN.