“Ik keek in de eerste 5 jaar niet naar mijn marge”

Laamia Elyounoussi

Laamia Elyounoussi is de eigenaar van het prijswinnende schoonmaakbedrijf Schone Zaak. Het bedrijf schoolt mensen binnen drie jaar om en verkleint op die manier hun afstand tot de arbeidsmarkt. Zo helpt Laamia mensen terug te komen in de samenleving en geeft ze hen nieuwe mogelijkheden.

In een openhartig gesprek met Kees de Jong vertelt Laamia hoe ze als veertienjarige in Nederland kwam, geen Nederlands sprak en nu een schoonmaakbedrijf met 80 man in dienst runt. Ook vertelt ze waar je mee te maken krijgt als je nieuwe klanten binnenhaalt en je omzet in één klap verdubbelt; en hoe je als sociale onderneming honderden mensen aan een baan kan helpen.