Het ondernemersverhaal van... Kim Schilte

Kim Schilte - Life of Pie

Kim Schilte is mede-oprichter van taartenbakkerij Life of Pie Amsterdam. Zij leveren custom made taarten aan particulieren. Als jonge ondernemer is Kim brutaal genoeg om grote bedrijven te bellen met vragen over hoe zij de dingen aanpakken. Haar ervaring is dat mensen het leuk vinden met zulke vragen benaderd te worden.

Het gaat erom dat je de juiste mensen om je heen verzamelt.

Een van Kim's uitdagingen is om terwijl het bedrijf groeit, vast te houden aan haar idealen en waarden. Ze vindt het belangrijk dat ze geen massaal productiebedrijf wordt, ze hecht waarde aan het ambacht. Ze beseft dat ze een duidelijke focus moet houden, wil ze haar doel niet uit het oog verliezen. Hoewel het leuk zou zijn om mee te gaan in trends van bijvoorbeeld glutenvrij gebak, kiest ze daar heel bewust niet voor.

Bekijk hier een ondertitelde versie van deze video.