Het kantelpunt van... Ronald Giethoorn

Het kantelpunt van... Ronald Giethoorn

Ronald Giethoorn - Dpp

Ronald Giethoorn is eigenaar van Digital Printing Partners, een digitale drukkerij gespecialiseerd in maatwerkoplossingen met een korte doorlooptijd. Zijn in 1998 opgezette bedrijf is sindsdien flink gegroeid met in 2014 de lancering van hun nieuwe merk My Retailer. Ronald: “Ik denk zelf dat het heel belangrijk is om aan je bedrijf te werken en niet in je bedrijf. Ik heb ervoor gekozen een managementteam om mezelf heen te verzamelen van mensen die dat goed kunnen. Zo speel ik mezelf meer vrij en vervolgens deel ik heel veel met die mensen.”

Ronald’s grootste fout is dat hij ooit te snel op een aanbod is ingegaan. “Ik kreeg op een gegeven moment een aanbod dat ik eigenlijk niet kon afslaan, ik werd er enthousiast van en financieel gedreven, maar eigenlijk stond dat aanbod ver van mijn missie en doel. Ik heb mijn doel afgebroken en ben op het aanbod ingegaan. Ik heb hier veel van geleerd maar het heeft me niet gebracht wat ik ervan had gehoopt."

Een belangrijke les voor Ronald in zijn ondernemerschap is het ontkoppelen. “Je neigt juist als je het even niet ziet zitten om hard door te werken. Dat werkt voor mij niet. Ik ontkoppel dan en ga dingen doen zoals sporten en als het moet ga ik gewoon op vakantie. Dan kom ik altijd goed en fris terug.”

Uitgelezen? Delen maar!

Groeifactor-app

Ondernemers-inspiratie voor onderweg: luister gesprekken, kijk video’s, lees artikelen.