Het kantelpunt van... Kim Lustermans-Bakker

Kim Lustermans-Bakker - Landgoed Rijckholt

"Zorg dat anderen ook kunnen wat jij kan."

Kim Lustermans-Bakker heeft met succes een particuliere woonzorgvoorziening voor ouderen, restaurant en Bed & Breakfast opgezet. Landgoed Rijckholt is een mooie buitenplaats bij Geersdijk in Zeeland.  Aan de lijst met ondernemingen op het landgoed is onlangs ook een kinderopvang toegevoegd. Kim vertelt over ondernemen in de zorg en hoe groeien als bedrijf niet ten koste mag gaan van kwaliteit.

Groei betekent voor Kim niet per definitie economische groei, maar ze denkt goed na over wat er op dit moment handig is voor het bedrijf. “Zo kijk ik natuurlijk ook vanuit mijn persoonlijke vraag van wat wil ik, wat wil ik in mijn leven? En voor mij is mijn leven en mijn werk… één. Ik probeer het eigenlijk gewoon hier zo goed mogelijk te maken. En dan denk ik 'als het zo goed is voor mij dan zal het ook voor andere mensen wel echt heel goed zijn. Dat kan niet anders!’”

Een belangrijke les voor Kim in haar ondernemerschap is het loslaten en overdragen van werkzaamheden. “Ik probeer heel veel dingen eerst zelf te doen en het dan over te dragen. Dus te zorgen dat meerdere mensen kunnen wat ik kan. Ja, ik vind de continuïteit van het bedrijf heel erg belangrijk. Ik doe een belofte naar mijn bewoners dat ze hier kunnen blijven wonen en dat er voor ze gezorgd blijft worden. En dan moet ik goed zorgen dat, dat kan doorgaan ook als ik ziek word of dat niet kan doen.”

Bekijk hier een ondertitelde versie van de video.

Wat is jouw mening over Groeifactor? Hoe kunnen wij de ondernemersverhalen nog beter aan laten sluiten op jouw groeiambitie? Laat het ons weten en vul de enquête in.