“Het is gewoon een kwestie van doen, dat maakt het verschil”

Sophie van den Haak

Een aantal jaar geleden verhuisde onderneemster Sophie van den Haak terug naar Nederland vanuit Singapore. Ze besefte dat de schoonheidsindustrie in Nederland weinig te bieden had. Na een onaangename ervaring in een schoonheidssalon besloot ze hier verandering in te brengen. In 2011 opende ze de eerste drie Wax Bar filialen in Nederland.

In een openhartig gesprek met Kees de Jong vertelt Sophie hoe je, door een gelukje, in drie maanden na het schrijven van je businessplan, je eerste winkel kan openen; hoe je door het overlijden van een investeerder je zaak anderhalf jaar in de pauzestand moet zetten; en hoe kale hazen de wereld veroveren.