"Er was geen masterplan, het overkwam ons"

Symen Jansma - TravelBird

Symen Jansma komt uit een ondernemersgezin. Ook toen hij nog in loondienst werkte, was dat voornamelijk al op het gebied van internet en online verkoop. Het idee voor TravelBird kwam doordat zijn vrouw het lastig vond een vakantie te boeken online. Hij startte in 2010 met een partner, met een gelijk aantal aandelen. En Travelbird groeide uit tot een enorm bedrijf met dit jaar als doel tweehonderd euro omzet te halen.

Symen praat openhartig met Kees de Jong over hoe hij mensen aan zich bindt door van zijn bedrijf een beweging te maken. Waarom je een paard beter kan huren, en hoe je in een paar jaar tijd van nul naar tweehonderd euro kan groeien.