Zakelijk tekenen; vergroot je focus en creativiteit

'Een beeld zegt meer dan duizend woorden'. Mensen onthouden 80% van wat ze zien en slechts 20% van wat ze lezen. Hoe vaak gebruik jij beelden in je dagelijks werk? In deze workshop leer je het nut én de basis van zakelijk tekenen! Als je een rechte en gebogen lijn kan tekenen, kan je meedoen.

time 13:30 - 14:30 date 22 april 2021 digitaal event Digitaal event prijs Gratis Aanmelden (via Eventbrite) externe link

'Een beeld zegt meer dan duizend woorden’

Zakelijk tekenen gaat over het visueel maken van je boodschap. Mensen onthouden 80% van wat ze zien en slechts 20% van wat ze lezen. Het verwerken van een beeld gaat daarbij 60.000 keer sneller dan tekst. Eigenlijk is het dus vreemd dat we op de werkvloer zoveel in tekst doen. Wanneer we de boodschap visueel kunnen maken of ondersteunen blijft deze beter hangen.

Daarnaast vergroot tekenen je focus, onze hersenen gaan eigenlijk te snel voor het luisteren naar iemands tekst. Wanneer we beelden erbij zien of zelf tekenen kunnen we ons veel beter focussen.

Ja, maar ik kan helemaal niet tekenen…
Nou, mooi. Het gaat er ook niet om of het mooi wordt. Als je een rechte en gebogen lijn kan tekenen, kan je tekenen. Je leert in deze masterclass het nut en de voordelen van zakelijk teken en we gaan aan de slag met de basis. Het ABC, plat slaan van objecten en het begin van je eigen visuele alfabet.

Als je je aanmeldt voor 15 april ontvang je thuis een boekje en pennenset van ons! Dan kan je gelijk lekker aan de slag.

Wie is Tom?

Tom De Ruysser Betekenaar, Scrum Master, Product Owner, Coach en overall fijne collega bij MKB Brandstof. Tom is de betrouwbare rustige factor die inzicht geeft en je verder laat denken. Naast zijn werk als product owner is hij intern coach en heeft hij zakelijk tekencursussen gevolgd bij de Betekenaar. In vergaderingen pakt hij regelmatig marker en papier erbij om beeld te geven aan de onderwerpen. Tom woont met zijn 2 jongens en tig planten in Rotterdam.

Wie is Deolinda?

Deolinda Popken is naast geliefde collega de Customer Experience Expert bij MKB Brandstof. Deolinda weet de klantervaring te achterhalen en om te zetten in doelen voor verschillende afdelingen. Met haar helicopterview ziet ze verbindingen tussen verschillende aspecten van het bedrijf. Ook zij heeft tekencursussen gevolgd, bij het huis van verbeelding. Naast Bullet Journaling loopt ook Deolinda regelmatig naar een whiteboard tijdens een meeting om visueel bij te staan. Deolinda woont met haar vriend en ook tig planten (wat is dat toch met onze collega's;) in Rotterdam.

Deel dit artikel