Passieparade van MKB Brandstof

We vieren ons jubileum met jou. Met 4 weken lang masterclasses, interviews, workshops en meer, tijdens de Passieparade van MKB Brandstof. Alles om jou te inspireren het meeste te halen uit je -werkende- leven! Om zo de wereld een klein beetje beter te maken.

time 19:00 - 23:00 date 25 juli 2021 digitaal event Digitaal event prijs €10 - €25 Aanmelden (via Eventbrite) externe link

MKB Brandstof omarmde een bijzondere nieuwe organisatievorm; de Passiecratie. Dat betekent dat we zelforganiserend werken, zonder hiërarchie en met een grote persoonlijke verantwoordelijkheid. Dat vergroot het werkgeluk enorm. Gelukkige medewerkers zijn succesvolle medewerkers. denken wij. Daarom werkt iedereen bij MKB Brandstof in een rol die past bij hun passie. En dat gunnen we iedereen, maar jou vooral. 

Vier je met ons mee?

Dit jaar bestaan we 15 jaar en dat willen we vieren. We willen onze lessen delen en elkaar (en jou) inspireren. Daarom bieden wij deze zomer een programma van 4 weken vol inspiratie, kennis en ervaring vanuit onze Passiecratische manier van ondernemen. Je kan je iedere week aanmelden voor een interview met een expert over maatschappelijke impact, een kennissessie over organisatiebelang, een sport of yoga-les voor de energie en een opdracht of (bewustzijns)oefening om even uit je hoofd te komen. En natuurlijk krijg je uitleg en artikelen over Passiecratie als organisatiemodel, wat het betekent en hoe het werkt.

Interviews

Positieve maatschappelijke impact, daar gaat het in een Passiecratische organisatie om. Maatschappelijk relevant zijn en iets bijdragen waar de samenleving beter van wordt. We interviewen vier ondernemers of werknemers die in hun bedrijf een duurzame maatschappelijke impact maken. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Of dit nu in energiegebruik, circulaire producten of zorg voor elkaar is. Na het korte interview is er ruim de tijd voor vragen. De interview kandidaten maken we later bekend.

Kennissessies

Tijdens de Passieparade organiseren we 4 kennissessies voor iedereen die vanuit zijn eigen talenten en kracht wil werken. De sessies gaan over; talenten (je eigen talenten ontdekken en inzetten), vitaliteit (de vitaliteits-schijf van 5, waar moet je op letten om gezond en vitaal te blijven), doelmatig en strategisch werken (waarom en hoe met een praktijkvoorbeeld) en werkgeluk (wat het precies is en waarom het zo belangrijk blijft).

Sport & Yoga lessen

Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Wie regelmatig sport merkt allerlei positieve veranderingen in het leven. Tijdens het sporten kan je even ontsnappen aan de realiteit. Het is lichamelijk gezond, maar ook geestelijk merk je veel voordelen. Wie regelmatig sport zit lekkerder in zijn vel. Je krijgt meer kracht, meer longcapaciteit, meer conditie en daarmee meer energie. Je staat steviger in het leven en voelt je sterk en fit. Sterker nog, na ongeveer een halfuur sporten komt er in je lichaam een stofje vrij waardoor je je gelukkig gaat voelen. Een gevoel wat je bijvoorbeeld in stressvolle periodes goed kunt gebruiken.

Elke week hebben we een sport of yoga-lesje voor je opgenomen in het programma!

 

Bewustzijnsoefening

Als organisatie kun je randvoorwaarden scheppen waarin gewerkt wordt vanuit talenten en drijfveren. Wij noemen dit situationeel werkgeluk. Daarnaast is er onvoorwaardelijk geluk; waarbij je werkt vanuit een diepe innerlijke rust. Die twee versterken elkaar. Naast alle kennissessies, workshops en inspiratie geven we iedere week ook een bewustzijnsoefening mee. Niet zweverig maar gewoon even uit de waan van de dag en bewust worden van waar jij staat. Oké, misschien een heel klein beetje zweverig. Maar heel fijn en nuttig ook.

Hoe werkt het?

Je koopt een toegangskaartje voor de hele Passieparade en kan je daarna aanmelden voor alles wat je interessant lijkt. We laten je elke week via e-mail het programma weten en inspireren je met relevante artikelen. De inlogcodes van de sessies ontvang je los nadat je je hebt opgegeven. 

Het programma staat nog niet helemaal vast dus de sprekers, data en tijden volgen nog. Je kan je wel alvast aanmelden. 

Week 1: 26 - 30 juli

 • Interview met Bo van der Voort van Schwung over het creëren van impactvolle merken Donderdag 29 juli - 16.00-17.00
 • Kennissessie Werkgeluk Dinsdag 27 juli - 13.30 - 14.30 - Tessa Koopman

Week 2: 2 - 6 augustus

 • Interview met Sjoerd Hauptmeijer van The Young Digitals over kansen bieden aan jongeren, van training naar toekomst Donderdag 5 augustus - 16.00-17.00 
 • Kennissessie Vitaliteit & Hybride werken Dinsdag 3 augustus - 13.30-14.30 - Margot van Hoijdonck

Week 3: 9 - 13 augustus

 • Interview Datum - Tijd - Spreker volgt
 • Kennissessie Talenten Dinsdag 10 augustus - 13.30-14.30 - Ester van Manen

Week 4: 16 - 20 augustus

 • Interview met Martin Schuurman over een nieuwe economie Donderdag 19 augustus - 16:00-17:00 
 • Kennissessie Doelen & OKR-methode met Niels Kamper Dinsdag 17 augustus - 13:30-14:30 

Kies wat je betaalt

Voor deze Passieparade zijn er drie prijzen, jij kiest zelf wat je betaalt. Elk ticket geeft toegang tot al het leuks en alle events: 

 • Basis Ticket: je betaalt 10 euro. Je betaalt alleen de administratiekosten.
 • Gulle Gever Ticket: je betaalt 20 euro, waarvan de helft naar het goede doel gaat. 
 • Mega Gulle Gever Ticket: je betaalt 25 euro en dat hele bedrag doneren wij aan het goede doel. Wij nemen dan de administratiekosten voor onze rekening. 

Gallup StrengthsFinder Test & Boek

* los van de tickets kan je het boek ‘Gallup Strengthsfinder’ bestellen. Hier krijg je de inlogcode bij om een de talententest te doen. (zie workshops) Wij werken hiervoor samen met YouBeDo, zo help je mee de geldstroom naar de goede doelen te vergroten. Ze kweken per bestelling bomen ter compensatie van het materiaal en CO2 uitstoot.

Het goede doel: Aardpeer

Aardpeer verbindt boeren en burgers en brengt bodem en biodiversiteit in balans. Iedereen die wil bijdragen aan een betere bodem, gezond voedsel en meer soortenrijkdom en die wil helpen om dat voor de komende zeven generaties zo te houden, kan zich bij onze beweging aansluiten. Aardpeer, samen voor grond. Een vruchtbare bodem voor wie zich in wil zetten of wil investeren in een collectieve en veerkrachtige toekomst.

We vieren ons jubileum graag met jou. Meld je aan voor de 4 weken lang masterclasses, interviews, workshops en meer.  We gaan je e inspireren en helpen het meeste te halen uit je -werkende- leven! Zo maken we samen de wereld een klein beetje beter!

Deel dit artikel